Προαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός»

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του σεπτού ποιμενάρχου μας κ.κ. Νικολάου, πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι προαγωγικές και οι διπλωματικές – πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός».
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου το απόγευμα στο χώρο της σχολής, έγιναν οι προαγωγικές εξετάσεις, όπου και οι 156 μαθητές εξετάσθηκαν στα οριζόμενα από το ΥΠ.ΠΟ.Α. μαθήματα και προήχθησαν στο επόμενο έτος σπουδών ή παρέμειναν στο ίδιο έτος προκειμένου να ολοκληρώσουν την ύλη τους. Η επιτροπή αποτελούμενη από τον διευθυντή και τους καθηγητές της σχολής, έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πρόοδο των μαθητών, οι οποίοι κάθε χρόνο παρουσιάζουν όλο και περισσότερη επιμέλεια και αγάπη στη σπουδή της ιερής αυτής τέχνης.
Κατά την διάρκεια των εξετάσεων η επιτροπή τόνισε στους μαθητές πως σκοπός της σχολής είναι η καλλιέργεια, η προβολή και η διάδοση της ψαλτικής τέχνης αλλά και η δημιουργία μελλοντικών ιεροψαλτών. Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να μπορέσει κάποιος να αξιοποιήσει τα μουσικά του χαρίσματα προς δόξα Θεού, χρειάζεται μακροχρόνια άσκηση, πολλή μελέτη, συνεχής επαφή με το ιερό αναλόγιο και διαρκής τριβή με τα κλασικά μαθήματα.
Επίσης την Κυριακή 15 Ιουνίου το απόγευμα στην αίθουσα της σχολής συγκεντρώθηκε η επιτροπή των απολυτηρίων εξετάσεων που ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. πράξη και έγκριση 80110/2578/1009/816/10.6.2014 του ΥΠ.ΠΟ.Α. αποτελούμενη από τους: Ιωακείμ Ανδρέα, διευθυντή της σχολής, Ηλιόπουλο Διονύσιο, Κυρίτση Σεραφείμ, Κυριακόπουλο Δημήτριο, Τσούμα Ευθύμιο και Βλάχο Ανάργυρο. Ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας παρέστη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας, αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Σερέτης και ως εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ.Α. η κ. Σπυράκη Μαρία.
          Η ανωτέρω επιτροπή, αφού εξέτασε τους  υποψηφίους σπουδαστές στο πρακτικό και θεωρητικό μέρος της Βυζαντινής Μουσικής σύμφωνα με το πρόγραμμα του άρθρου 74 του Β. Δ/τος της 11-11-57  “περί κυρώσεως του εσωτερικού κανονισμού του κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης” έκρινε ικανούς τους παρακάτω σπουδαστές για χορήγηση του έναντι του καθενός αναγραφομένου τίτλου σπουδών:
Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΤΙΤΛΟΣΓΕΝ. ΒΑΘΜΟΣ
1.ΔΕΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του ΙΟΡΔΑΝΗΔΙΠΛΩΜΑ ΒΥΖ. ΜΟΥΣΙΚΗΣΑΡΙΣΤΑ
2.ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του ΙΩΑΝΝΗΔΙΠΛΩΜΑ ΒΥΖ. ΜΟΥΣΙΚΗΣΑΡΙΣΤΑ
3.ΚΟΡΜΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΙΩΑΝΝΗΠΤΥΧΙΟ ΒΥΖ. ΜΟΥΣΙΚΗΣΑΡΙΣΤΑ
4.ΠΟΥΛΙΤΣΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ-ΠΥΡΡΟ του ΛΕΥΤΕΡΠΤΥΧΙΟ ΒΥΖ. ΜΟΥΣΙΚΗΣΑΡΙΣΤΑ
5.ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του ΝΙΚΟΛΑΟΥΠΤΥΧΙΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΟΥΑΡΙΣΤΑ
6.ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣΠΤΥΧΙΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΟΥΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ

Η επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόδοση και την παρουσία των μαθητών καθώς και για την συγκροτημένη και επιμελημένη λειτουργία της σχολής. Επίσης συνεχάρη τον διευθυντή και τους καθηγητές για το έργο που επιτελούν και για την αγάπη και τη φροντίδα που δείχνουν προκειμένου να διασωθεί η πατροπαράδοτη ιερή μουσική μας. Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος απευθυνόμενος στους νέους πτυχιούχους και διπλωματούχους τόνισε πως ανταμοιβή των καθηγητών είναι να παρακολουθούν την συνεχή πρόοδο των μαθητών τους, να τους καμαρώνουν στα ιερά αναλόγια καλλιεργώντας το άνωθεν δοθέν χάρισμά τους και υπηρετώντας με ευλάβεια και ταπεινοφροσύνη την ιερή ψαλτική τέχνη.
Εκ της Σχολής

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη