Υπουργοβουλευτές και Βουλευτοϋπουργοί

Υπουργοβουλευτές και Βουλευτοϋπουργοί
Νόθα Διάκριση Εξουσιών
Νόθα Εμπιστοσύνη Κυβέρνησης
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ


    Σε... αντιστάθμισμα ΘΥΣΙΩΝ Λαού υπέρ «υγείας, ευτυχίας και μακροημέρευσης κάθε αμαρτίας εγκληματιών και... λιστών» εξαγγέλθηκαν οι ΠΟΛΛΕΣ... μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Κάθε προεκλογικά εξαγγέλλονται και κάθε μετεκλογικά ακυρώνονται και διαψεύδονται. Οι μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας είναι σε αειφόρο  ...ανάπτυξη σε... κύκλο. Επιστρέφουν στο ΙΔΙΟ σημείο αφετηρίας κάθε δεκαετία μετά μακρύ ταξίδι αναζητήσεων λύσεων, μελετών και... πάντα «κρίσιμων» εκλογών όπου τίποτα ουσίας δεν γνωστοποιείται και δεν εφαρμόζεται, και ξανά τα ΙΔΙΑ. ΄Αλλοτε ως... Γ΄ Δρόμος, άλλοτε ως... εκσυγχρονισμός, άλλοτε ως... επανίδρυση, άλλοτε ως... Νέα Ελλάδα, άλλοτε ως... αλλαγή κι άλλοτε ως... ανατροπή τα ΙΔΙΑ για τα... ΙΔΙΑ... ΙΔΙΑ τακτική, συλλογιστική και... πρακτική όταν πρόκειται καθένας για τον... εαυτό του σε εξουσία. Με παραλλαγές στο... «σύστημα διατήρησης προσώπων του συστήματος που πληρώνουν όμως οι θεσμοί, το Πολίτευμα, το Εκλογικό Σώμα με τη δική τους φθορά και ΘΥΣΙΕΣ τα ελαττώματα και ελλείμματα και εγκλήματα προσώπων-εκπροσώπων που επιστρέφουν με την ΙΔΙΑ νοοτροπία». Και τα φορτώνεται μόνο το... «σύστημα»...
    Εκτοξεύονται μέτρα και νόμοι και θεωρίες εναντίον ΛΑΟΥ με... ΘΥΣΙΕΣ μόνο εναντίον ΑΥΤΟΥ. Ενώ... μέτρα ΧΩΡΙΣ θυσίες... «λαού» αλλά ΥΠΕΡ καλύτερης λειτουργίας θεσμών και πολιτεύματος ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ ούτε καν εμφανίζονται στον... ορίζοντα... Γιατί αυτά αφορούν σε... ΠΡΟΝΟΜΙΑ εκπροσώπων που δρουν στην πολιτική Ζωή ως... Λουδοβίκοι της... Δημοκρατίας. Την χρησιμοποιούν για να παίρνουν αξιώματα και την αχρηστεύουν όταν είναι για υποχρεώσεις εκλεγμένων και διορισμένων «αξιωματούχων και σημαιοφόρων κόμματος και στελεχών του».
    ΠΟΙΕΣ ΘΥΣΙΕΣ θα είχε ο... ΛΑΟΣ αλλά και ΠΟΙΑ ΟΦΕΛΗ αν η παρούσα συγ-κυβέρνηση λαβούσα το... «μήνυμα» ΜΕΙΩΝΕ: α) τον ΑΡΙΘΜΟ των Μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. ΄Οχι μόνο δεν τον μείωσε αλλά τον ΑΥΞΗΣΕ. ΄Οχι... μεταρρύθμιση αλλά «πισωγύρισμα» σε ΚΑΚΟ παρελθόν έπραξε. β) ΄Οχι μόνο θυσίες ΔΕΝ θα είχε, αλλά απεναντίας ΟΦΕΛΟΣ ο... «Λαός» ΑΝ  είχε ήδη υπάρξει ΜΕΙΩΣΗ αριθμού ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ και... επομένως ΚΑΙ υπαλλήλων ΤΟΥΣ. Δεν το έπραξε και ΔΕΝ χρειαζόταν καμιά «αναθεώρηση» Συντάγματος, αλλά ουδέποτε ουδείς έχει ΠΡΑΞΕΙ. Και ΜΟΝΟ... νόμους που «μειώνουν ακόμα και την αξιοπρέπεια ΠΟΛΙΤΩΝ» και υποτιμούν την νοημοσύνη όλων και ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τη δικαιολογημένη ΟΡΓΗ τους. Για ποια... μεταρρύθμιση μιλάνε ποιοι; Σύσσωμη ΚΑΙ η Αντιπολίτευση ΟΥΔΕΝ έπραξε επί τοιούτων προτεραιοτήτων.
    ΠΟΙΑ ΘΥΣΙΑ ΛΑΟΥ θα υπήρχε ΑΝ π.χ. δεν ήταν ξανά Υπουργοβουλευτής ή Βουλευτοϋπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αφού συμμετείχε στην ψηφοφορία μέτρων εναντίον ΜΟΝΟ του λαού και ΚΑΝΕΝΟΣ των... «λιστών εγκληματιών», έλεγε ΜΕΤΑ ότι ΔΕΝ ήξερε ΤΙ ψήφιζε ως... βουλευτής γιατί ήταν... εκείνες τις ημέρες... Υπουργός; Το ίδιο και ο κ. Γιακουμάτος δηλώνει ότι ΘΑ... ενημερωθεί ως Υπουργός για όσα δεν γνωρίζει ακόμα, αλλά είχε... ψηφίσει ως... βουλευτής. Υπουργοβουλευτές και... Βουλευτοϋπουργοί σε ΝΟΘΑ διάκριση εξουσιών συμπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι. ΜΑΖΙ στις ΔΥΟ εξουσίες, σε Κυβέρνηση ΚΑΙ Βουλή οι ΙΔΙΟΙ. Συμμετέχοντας οι ΙΔΙΟΙ σε ΝΟΘΑ ψηφοφορία δήθεν «εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της Βουλής στην Κυβέρνηση» όταν οι ΙΔΙΟΙ ως... βουλευτές «ψηφίζουν εμπιστοσύνη» στην Κυβέρνηση όπου οι ΙΔΙΟΙ συμμετέχουν ως... μέλη της – Υπουργοί. Κρίνοντες και κρινόμενοι οι ΙΔΙΟΙ. Ποιος όμως αυτοκρίνεται για την ντροπή του που δεν αισθάνεται; Αλλά ΟΥΤΕ «ποσοτικά σε Δημοκρατία» έχει πλειοψηφία ψήφων Λαού αλλά προκλητικά χαμηλά ποσοστά η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για ΤΕΤΟΙΑ τιμωρητικά μόνο εναντίον ΛΑΟΥ μέτρα.
    Μεταρρύθμιση που ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ΠΡΑΞΕΙ ο Πρωθυπουργός ΤΩΡΑ. Μπορούσε αλλά ΔΕΝ θέλησε. Κι αυτό είναι το ΧΕΙΡΙΣΤΟ γιατί εμφανίζεται επί ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ «μέγας Λάτρης της... διάκρισης Εξουσιών», δηλαδή, του διαχωρισμού Βουλευτή-Υπουργού. Να ΜΗΝ είναι δηλαδή ο ΙΔΙΟΣ και Βουλευτής και Υπουργός. Είτε διορίζοντας Υπουργούς που ΔΕΝ είναι και βουλευτές ή βουλευτές μεν αλλά ζητώντας την παράδοση της έδρας με την υπουργοποίησή τους. Αλλά στην ΠΡΑΞΗ άλλα... έπραξε για το Υπουργικό Συμβούλιο που ΤΩΡΑ ΔΙΟΡΙΣΕ ο ίδιος και συμφωνεί και ο... έτερος των συγκυβερνητών των... μεταρρυθμίσεων «Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης μεταρρυθμιστών», αλλά μόνο... εναντίον ΟΛΟΥ του ΛΑΟΥ και εναντίον της ΟΥΣΙΑΣ Πολιτεύματος. ΑΝ είχε πράξει ΤΩΡΑ τέτοια μεταρρύθμιση θα το ΤΙΜΟΥΣΕ ο Ελληνικός Λαός. «Κάτι άλλο» θα άρχιζε σε Κυβέρνηση και Βουλή. Δεν το θέλησαν οι... «συγκυβερνήτες». Το ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ουδέν τους εμπόδιζε. Απλά ΔΕΝ ήθελαν μεταρρύθμιση-περικοπή προνομίων «εαυτών και ημετέρων».
    Αλλά και ΠΟΙΟΝ από τους... προεκλογικά μεταρρυθμιστές ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ και ΤΙ τους εμπόδισε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ «κατά συνείδηση» ή «κατά εξαγγελίαν μεταρρυθμίσεών τους» να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ αυτοβούλως από... ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ αμέσως μετά την ορκωμοσία τους ως  Υπουργών ενώπιον ΘΕΟΥ και ΛΑΟΥ και να παραδώσουν την βουλευτική έδρα τους; ΟΥΔΕΙΣ και ΟΥΔΕΝ τους εμπόδισε. Τους ΑΡΕΣΕ να τα έχουν και τα δύο. Είναι υπαίτιοι ΟΛΟΙ διαιώνισης του ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ Κοινοβουλευτισμού να είναι ΜΑΖΙ και Βουλευτές και Υπουργοί. Το Σύνταγμα αφήνει ευχέρεια για κατ’ εξαίρεση στον Πρωθυπουργό όχι «σωρηδόν» και προς το χειρότερο. ΄Οπως και για τον αριθμό βουλευτών από 200 έως 300. ΄Οχι πάντα όμως 300 βουλευτές δηλαδή στον χειρότερο αριθμό. Τουλάχιστον ας μην αυτοεξευτελίζονται διακηρύσσοντας «μεταρρυθμίσεις» ευτελίζοντας το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ με... δήθεν αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος που ΜΠΟΡΟΥΝ χωρίς θυσίες λαού να τις πράξουν αλλά ΔΕΝ τις πράττουν γιατί ΔΕΝ το ΘΕΛΟΥΝ. Και συνεχίζουν ΜΟΝΟ «μέτρα εναντίον του ΛΑΟΥ» με ΜΟΝΟ ΘΥΣΙΕΣ του... «λαού τους» που τους εμπιστεύεται για το καλύτερο στην ΠΡΑΞΗ. Και το βρίσκει μόνο στις... περιγραφές μακρόθεν με... λόγια...

Σημ.: Λόγω «διακοπών» της Βουλής ένα ενιαίο κείμενο και αυτό λόγω χώρου με... «διακοπές» συνεχείας αύριο για τη ΝΟΘΑ εμπιστοσύνη Κυβέρνησης και Βουλής ΟΛΩΝ των μελών μόνο διορισμένων και ουδενός προσωπικά ψηφισμένου από... το λαό ούτε πριν ούτε μετά τις ΘΥΣΙΕΣ μόνο Λαού.
 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη