Σουφλέ με πατάτες και τυρένια μπεσαμέλ


Υλικά

για τις πατάτες

    800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και σε φέτες, Ότι μυρωδικά αγαπάμε
    Υλικά για τη μπεσαμέλ
    100 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    100 γραμμάρια Βούτυρο
    500 γραμμάρια Γάλα
    200 γραμμάρια τυριά που λυώνουν
    Υλικά για το σουφλέ
    6 Κρόκοι
    9 Ασπράδια

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες στο αντικολλητικό τηγάνι και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.  Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ με το αλεύρι, το βούτυρο και το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε τα τυριά κα τους κρόκους καθώς και τα μυρωδικά. Σε αυτό το σημείο χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγγα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγγα σιγά - σιγά στην μπεσαμέλ. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει ή αλευρώσει και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

Tips:

Για μια σφιχτή μαρέγκα πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχυτητα και μετά σιγά σιγά αυξάνουμε...

Επίσης χρησιμοποιούμε λίγη από τη μαρέγκα για να αφρατέψουμε τη μπεσαμέλ ανακατεύοντας αρκετά και μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, πολύ απαλά. για να γίνει ένα με τη μπεσαμέλ και να μην χαθεί ο αέρας μέσα από τη μαρέγκα.

Πηγή: oisyntagesmoy



#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!