Θεία Λειτουργία και εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Αγ. Θεοδώρων Λαμίας

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 1 Ιουνίου, και εγκατέστησε το νέο Εφημέριο π. Κωνσταντίνο Παπασταμάτη, ο οποίος είναι άμισθος ιερεύς, πατέρας δύο τέκνων και απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Καρδίτσης.

Στο κήρυγμά του Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο και στους 318 Θεοφόρους Πατέρες που την συγκρότησαν, στην Νίκαια της Βιθυνίας, τονίζοντας ότι πολλά χρωστά η Εκκλησία μας στους Πατέρες, οι οποίοι με τη θεολο­γική θεωρία και την αγία ζωή στερέωσαν μέσα σε εποχή πνευ­μα­τι­κών καταιγίδων και αμφι­σβητήσεων την πίστη και την πράξη της Εκ­κλη­σίας. Εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μεί­νου­­με αμετακίνητοι στις επάλξεις της Ορθοδοξίας και να δώ­σουμε τη μαρτυρία της πίστεως όπως την έδωσαν οι σήμερα τιμώμενοι Πατέρες. Να αγωνιζόμαστε κα­τά των αιρέσεων με το θετι­κό χριστιανικό μας έργο. Να αναδεικνυόμαστε κα­θη­­μερινά στη ζωή μας φως Χρι­στού και προπα­ντός να μην αφήσουμε ποτέ να γί­νει η πατρίδα μας χώρα αντι­χρί­στων καί ψευδοπροφητών.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον νέο Εφημέριο και προέτρεψε του ενορίτες να πλαισιώσουν την Ενορία τους και να συνεργασθούν μαζί του για την προαγωγή της πνευματικής ζωής, ενώ κατά την διανομή του αντιδώρου, όλοι οι εκκλησιασθέντες εξέφραζαν την χαρά τους και τις ευχαριστίες τους στον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην Ενορία τους και την τοποθέτηση του νέου εφημερίου π. Κωνσταντίνου.
imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη