Στήριξη Βουλευτού Ελένης Μακρή-Θεοδώρου σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και εμπόρους



«Στήριξη Βουλευτού Ελένης Μακρή-Θεοδώρου σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και εμπόρους». 
Τη στήριξή της στους ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και εμπόρους εκφράζει η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου συνυπογράφοντας δύο ερωτήσεις στη Βουλή, προκειμένου να ρυθμιστούν άμεσα σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν. Απευθυνόμενη(ερώτηση με αρ.πρωτ.:420/24.06.2014) προς τον Υπουργό Οικονομικών η κα Μακρή θέτει το ζήτημα της αναγκαιότητας θέσπισης Αφορολόγητου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις συναφείς κατηγορίες, ακόμα και πριν τη λήξη της προθεσμίας εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Τονίζοντας την άδικη και δυσμενή μεταχείρισή τους συγκριτικά με άλλους κλάδους, για τους οποίους ευλόγως διατηρείται το αφορολόγητο όριο, ζητά την έγκαιρη παρέμβαση του Υπουργείου για την αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος. 
 Επαναφέροντας (ερώτηση με αρ.πρωτ.:506/26.06.2014)το θέμα της ρύθμισης των οφειλών στον ΟΑΕΕ, η Βουλευτής καταδικάζει την απόφαση του οργανισμού για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς στους οφειλέτες του, χωρίς τη δυνατότητα ρεαλιστικής ρύθμισης και διευκόλυνσής τους. Συγκεκριμένα, ζητά από τους κ.κ. Υπουργό Οικονομικών και Υπουργό Εργασίας βασικά την αποπληρωμή των χρεών των παραπάνω επαγγελματικών κατηγοριών σε πολλές μικρές δόσεις, τη μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών σε όλα τα κλιμάκια και τη γενναία μείωση του επιτοκίου καθυστερούμενης πληρωμής εισφορών τους–με στόχο τη σημαντική ελάττωση των προσαυξήσεων. Παράλληλα, προτείνει την υιοθέτηση ρεαλιστικών ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα του ταμείου του ΟΑΕΕ, όσο και την ασφαλιστική κάλυψη των επαγγελματιών.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη