Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ηλία Σανίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
                                                                                   
   Κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Η ημερομηνία αυτή θεσμοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1972 με σκοπό να αναπτυχθεί το κοινό αίσθημα και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες όλου του κόσμου προκειμένου να αναλάβουν ενεργό δράση και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και έγκαιρα τις απειλές που δέχεται ο πλανήτης μας αλλά και να δοθεί ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στα περιβαλλοντικά ζητήματα που μας απασχολούν.
   Τώρα, περισσότερο από ποτέ, που η κλιματική αλλαγή απειλεί τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη, η σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι απαραίτητο να μνημονεύεται κάθε μέρα. Η σχέση μας με το περιβάλλον δεν πρέπει να είναι μόνο ένα θέμα κοινωνικό ή πολιτιστικό που αντιμετωπίζεται περιστασιακά. Η δράση πρέπει να είναι καθημερινή από όλους μας.
   Η περιβαλλοντική εκπαίδευση που θα ξεκινάει από τα πρώτα σχολικά χρόνια, η λήψη ουσιαστικών μέτρων που θα κάνουν πιο ανθρώπινη τη ζωή στα αστικά κέντρα(με περισσότερους χώρους πρασίνου και ορθότερη διαχείριση των ρύπων), η προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας, η απόλυτη και άνευ εξαιρέσεων εφαρμογή του νόμου για τους παραβάτες και η περεταίρω αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, είναι μόνο μερικές από τις βασικές ρήτρες που πρέπει να υιοθετήσουμε στη σχέση μας με το περιβάλλον.
   Η πρόκληση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση καθημερινή και αφορά όλους μας. Ο καθένας ατομικά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του οφείλει να δρα συστηματικά γιατί αφορά την ποιότητα της ζωής μας και το μέλλον μας.

ΗΛΙΑΣ ΣΑΝΙΔΑΣ
     
                        ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                        ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη