Ελληνορθόδοξο πανηγύρι στη Γλύφα Φθιώτιδος

Μέσα σε έντονο παραδοσιακό κλίμα εόρτασε η γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη της Γλύφας, την Τρίτη 1 Ιουλίου, την μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, επ’ ονόματι των οποίων τιμάται ο ενοριακός Ιερός Ναός. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής έψαλλε δε βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ.
Από νωρίς το πρωί τον Σεβασμιώτατο ανέμεναν και υποδέχθηκαν στο προάυλιο του Ναού οι πιστοί με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κωμοπόλεως και τον Λιμενάρχη της Γλύφας με τους Αξιωματικούς του Λιμεναρχείου εν παρατάξει.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη ζωή, το έργο και το μαρτυρικό τέλος των Αγίων Αναργύρων και στην αρετή της αγάπης, η οποία χαρακτήριζε την ζωή των Αγίων και επεσήμανε ότι η αγάπη είναι το ήθος της Εκκλησίας και αυτό το ήθος πρέπει να κυριαρχεί στην ζωή των χριστιανών. Έχει ανάγκη από αγάπη ο σημερινός άνθρωπος και εμείς ως χριστιανοί είμαστε καλεσμένοι στην έμπρακτη αγάπη. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη τιμή προς τους αγίους Αναργύρους, η μίμηση της δικής τους αγάπης.
Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε να έχουν υγεία, δύναμη, χρόνια προόδου και ευτυχίας πνευματικής. Αναφέρθηκε στη νέα περίοδο που άρχισε στη Γλύφα με τον διορισμό του νέου εφημερίου π. Δημητρίου Καρτέρη και προέτρεψε τους ενορίτες να τον αγαπάνε, να τον προστατεύουν και να τον στηρίζουν στον αγώνα του αγιασμού και των έργων της αγάπης.  Τέλος ετίμησε με το Μετάλλιο των Φθιωτών Αγίων τρία πρόσωπα της κωμοπόλεως, τον τέως Δήμαρχο Πελασγίας κ. Χρήστο Τιμπλαλέξη για την εξαιρετική και πολύτιμη συμπαράσταση που προσέφερε στα έργα της Εκκλησίας, τον Λιμενάρχη Γλύφας κ. Στέφανο Καλαμίδα για την  στήριξή του στην Ενορία και τον σεβασμό του προς την Εκκλησία και τον πρόεδρο της Γλύφας κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου τιμώντας εν τω προσώπω του, όλους τους κατοίκους.
Μετά την πανηγυρική θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε εόρτια εδέσματα  στους πανηγυριστές στο προαύλιο του Ναού ενώ νέοι και νέες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλύφας «Παναγία Βάβρενη» με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν τοπικούς χορούς. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου και ετίμησε με το μετάλλιο των Φθιωτών Αγίων την Πρόεδρο κ. Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου για την προσφορά της στην διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Κατά την αναχώρησή του ο Σεβασμιώτατος έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων σεβασμού και αγάπης από τους πιστούς, οι οποίοι με πηγαίες εκφράσεις τον ευχαριστούσαν για την συμμετοχή του στην εορτή και του εξέφραζαν εγκάρδιες ευχές.
Στην πανήγυρη εκτός των προαναφερθέντων παρέστησαν η Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, την οποία ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη δημοσίως για την επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το θέμα της παύσεως των διορισμών νέων εφημεριών, καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς και πλήθος πιστών και παραθεριστών από την Γλύφα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδος.




 





 


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη