Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος: «Στοπ στην Ελλάδα των δυο ταχυτήτων»

Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος: «Στοπ στην Ελλάδα των δυο ταχυτήτων»
Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κουτσογιαννακόπουλου, απέναντι στην απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για ένα χρόνο στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, μέσω της χρήσης του κουπονιού «ψηφιακής αλληλεγγύης». Η αντίδραση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι στην απόφαση συμπεριελήφθησαν δικαιούχοι μόλις οκτώ περιφερειών (Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άλλες περιοχές, όπως αυτή της Στερεάς Ελλάδας και ως εκ τούτου της Φθιώτιδας, να τίθενται στο περιθώριο εξαιτίας της περιβόητης αλλά πλέον μη συμβατής με τα ισχύοντα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, υπαγωγής της Στερεάς Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου στο στόχο 2. Ο Φθιωτός Βουλευτής, μέσα από την ερώτηση του, επικαλείται την κοινή λογική, καθώς και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, εκφράζοντας την αδυναμία του να κατανοήσει την σχετική απόφαση, αφού και οι κάτοικοι της Στερεάς Ελλάδος λαμβάνουν κοινωνικό μέρισμα. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται τέτοιου είδους διάκριση, εφόσον υπάρχουν και υφίστανται αυταπόδεικτες και προφανείς κοινωνικές ανάγκες.
Με την παρούσα ερώτηση του, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, πιάνει το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει με προγενέστερη ερώτηση που είχε καταθέσει στις 12/06/2014 (Θέμα: «Μη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε επιδοτούμενες δράσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων»), προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Ανάπτυξης, κ. Νίκο Δένδια, φέρνοντας για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τη συμμετοχή σε προγράμματα ανάπτυξης, απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας. Παράλληλα, υπέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο την κατεύθυνση προς την οποία οφείλει να κινηθεί συντεταγμένα η πολιτεία, προτείνοντας την δυναμική επαναδιαπραγμάτευση των ισχυόντων κριτηρίων με τους ευρωπαίους εταίρους ή την εξεύρεση εθνικών πόρων, με σκοπό την μετάβαση από το τωρινό αντιαναπτυξιακό καθεστώς σε ένα νέο, όπου θα εξασφαλίζεται η ίδια μεταχείριση της Στερεάς Ελλάδας με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
 
Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κ. Κουτσογιαννακόπουλου:

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το κουπόνι ψηφιακής αλληλεγγύης»

Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα η κυβέρνηση ορθώς αποφάσισε, την παροχή κουπονιού «ψηφιακής αλληλεγγύης» στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.
Αναμφίβολα, η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του αποτελούν σήμερα αγαθά που πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες. 
Δυστυχώς όμως, με ιδιαίτερη έκπληξη κ. Υπουργέ, διαπίστωσα ότι από το ψηφιακό κουπόνι εξαιρούνται οι δικαιούχοι πολίτες της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος!
Πραγματικά, αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική δυνάμει της οποίας ελήφθη η σχετική απόφαση. Δεν είναι δυνατόν οι φτωχοί και αδύναμοι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν αντικειμενική ανάγκη για βοήθεια και είναι αποδεδειγμένα δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, να διαχωρίζονται με κριτήριο την περιφέρεια στην οποία υπάγονται. Εάν όμως το κριτήριο είναι το γνωστό περί περιφερειών στόχου 1 και στόχου 2 και πάλι δεν υπάρχει δικαιολογητική βάση, καθώς οι δικαιούχοι αναξιοπαθούντες δεν κατανέμονται σε στόχου 1 και στόχου 2.
Για αυτούς τους λόγους,

ΕΡΩΤΩ κ. Υπουργέ  :
Προτίθεσθε να αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης κατάφωρης αδικίας;

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!