Πεντανόστιμοι σπανακοκεφτέδες

Υλικά

    200 γρ. σπανάκι
    300 γρ. ρύζι Καρολίνα
    100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
    200 γρ. φέτα σε κύβους
    100 ml κρασί
    500 ml ζωμός λαχανικών
    2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδο
    3 κρεμμυδάκια φρέσκα
    1 αυγό
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    αλάτι - πιπέρι

Πανάρισμα

150 γρ. αλεύρι
150 νιφάδες καλαμποκιού τριμμένες
2 αυγά
3 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. νερό
ελαιόλαδο για τηγάνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί εντελώς. Σε 500 ml νερό διαλύετε τον ζωμό λαχανικών. Προσθέτετε το ζωμό στο ρύζι σιγά-σιγά, αφήνοντας κάθε φορά να απορροφηθεί και χαμηλώνετε την φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι χοντροκομμένο, τον υπόλοιπο ζωμό και αλατοπιπερώνετε. Όσο το ρύζι βράζει προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι, το κεφαλοτύρι και το αυγό. Ανακατεύετε έτσι ώστε το ρύζι να μαλακώσει και το κατεβάζετε από την φωτιά, όταν έχει γίνει πια κρεμμώδες.

 Απλώνετε το μίγμα σε ένα ταψί και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Με ελαφρά βρεγμένα χέρια πλάθετε το σπανακόρυζο σε μικρά μπαλάκια και στο κέντρο του καθενός βάζετε από ένα κομμάτι φέτα. Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια που έχετε πλάσει. Έπειτα τα περνάτε από μείγμα το οποίο έχετε ετοιμάσει νωρίτερα σε ένα μπολ που περιέχει γάλα, αυγά, και νερό και μετά από τις νιφάδες καλαμποκιού τις οποίες έχετε ψιλοκόψει στο μπλέντερ. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε μπόλικο λάδι και σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδο

Πηγή: gastrotourismos


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη