Πανηγύρισε η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων τον Άγιο Παντελεήμονα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

 Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή ιερέων της περιοχής, ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Βουλευτής Φθιώτιδος κα Ελένη Μακρή, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος,  ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ιωάννης Συκιώτης και πλήθος πιστών από την περιοχή και παραθεριστών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και στην δια της αγάπης ομολογία της πίστεως του Αγίου Παντελεήμονος. Μέσα σ΄ αυτό τον κόσμο καλείται ο πιστός να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της ομο­λογίας. Να μη φοβηθεί τη δύναμη των αθέων. Να μη ντραπεί και να μη δειλιάσει. Να ομολογήσει με τη ζωή του την πίστη στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Οι εχθροί της Εκ­κλη­σίας μπορεί να έχουν κοσμική δύναμη και ανθρώπινη υπε­ρο­χή. Εκείνος έχει όπλα πνευματικά. Με αυτά τα όπλα της πίστεως επολέμησαν κατά των σκοτεινών δυνάμεων οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές, όπως και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Παντελεήμων. 
imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη