Θ. Τουσιάδης: Μία μονάδα σαν αυτή του Costa Navarino στην Αταλάντη θα έχει σημαντικά οφέλη

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»
Θ. Τουσιάδη                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τώρα πλέον δεν θεωρητικολογούμε, δεν υποθέτουμε, δεν φανταζόμαστε . Υπάρχει η πραγματικότητα. Βλέπουμε την πραγματικότητα. Συγκρίνουμε, κρίνουμε, βγάζουμε συμπεράσματα και αναλόγως πράττουμε.

Εδώ και λίγα χρόνια άρχισε να λειτουργεί στην Μεσσηνία το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino. Έχει αλλάξει η όψη της Μεσσηνίας. Πάνω από 1200 θέσεις εργασίας, εκατοντάδες πτήσεις charter από όλη την Ευρώπη  στο μέχρι χθες ασήμαντο και άγνωστο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με πάνω από 50.000 αφίξεις τουριστών, διεθνή συνέδρια, παράταση της τουριστικής περιόδου από Φεβρουάριο έως Νοέμβριο και γενικώς ανάπτυξη όχι μόνον του νομού αλλά και των όμορων νομών.

Όλα αυτά μετά από 10 χρόνια (!) ταλαιπωρίας και μέσα σε ένα απόλυτα αφιλόξενο περιβάλλον για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ταλαιπωρίας που προέρχονταν από την αντίδραση του άθλιου Ελληνικού γραφειοκρατικού κράτους της συμμορίας της πολιτικής διαφθοράς και από την αντίδραση κάποιων περίεργων, διαπλεκόμενων «οικολόγων» και «ενημερωτών» …….. 3000 υπογραφές, 20 υπουργικές αποφάσεις, 600 αδειοδοτήσεις και γνωμοδοτήσεις, 60 δίκες (!) 65 αποφάσεις νομαρχιακών και δημοτικών συμβουλίων κ.λπ. κ.λπ. για να ξεπεραστούν η……. «τήρηση των διαδικασιών» οι…… «νόμιμες διαδικασίες» η ….. «μη υπέρβαση της νομιμότητας» Και .όλα αυτά αφού παράλληλα ξεπεράστηκε η λάσπη ότι στον χώρο της επένδυσης δεν θα γίνουν  ξενοδοχεία αλλά θα γίνει χωματερή για πυρηνικά απόβλητα, ότι οι αγρότες δεν θα έχουν νερό να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους γιατί θα ποτίζονται τα γήπεδα του golf, ότι θα γίνει εξόρυξη πετρελαίου και όχι τουριστική μονάδα και άλλα τέτοια . . .

Τώρα .όμως, εκεί στην Πύλο υπάρχει μια πραγματικότητα. Όποιος αμφιβάλει δεν χρειάζεται να ρωτήσει , να ακούσει, να διαβάσει. Πάει εκεί και βλέπει και μιλάει με τους ντόπιους με τον κόσμο της καθημερινότητας και του μόχθου.. Και επιστρέφει εδώ και αναρωτιέται : Εδώ τι γίνεται με την αντίστοιχη επένδυση του Atalanti Hills. Εδώ η αντίστοιχη ταλαιπωρία έχει ξεπεράσει τα επτά χρόνια. Θα πρέπει να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα 10 χρόνια του Costa Navarinο για να ξεκινήσει η επένδυση;   Οι πληροφορίες λένε ότι βελτιώνεται και γίνεται πιο ευέλικτος ο νόμος για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα και ότι τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού σε κοινή σύσκεψη αποφάσισαν να επιταχύνουν την διαδικασία που αφορά Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης μεταξύ των οποίων και της Αταλάντης οπότε φαίνεται ότι πλησιάζουμε στην έναρξη υλοποίησης του έργου.

Το «Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος» είχε θέσει το θέμα και το πρόβλημα αυτής της επενδύσεως στο περιφερειακό συμβούλιο η θητεία του οποίου τώρα τελειώνει. Το νέο Π. Σ. και οι νέες αρχές της  Τ.Α. που προέκυψαν από τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014 θα πρέπει να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε μέσον.

Μία μονάδα σαν αυτή του Costa Navarino στην Αταλάντη θα έχει σημαντικά οφέλη αν λάβουμε υπ όψιν ότι «δίπλα» στην Αταλάντη είναι οι Δελφοί , οι Θερμοπύλες , τα Κ. Βούρλα (με την κατασκευή μαρίνας για 500 σκάφη σε εκκρεμότητα επί χρόνια (!) Κάντε επιτέλους κάτι ! ) και πολλές πηγές ιαματικών νερών που περιμένουν την αξιοποίησή τους.

Η επένδυση πρέπει να γίνει για το καλό του τόπου. Η επένδυση θα γίνει. Ας γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα και όσο γίνεται πιο σωστά.. Αυτό είναι ένα έργο που θα το επωμισθεί το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο .

                                                                    Θ. Τουσιάδης
                                                          Περιφερειακός Σύμβουλος
«Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη