Φθιώτιδος Νικόλαος: Η Εκκλησία και ο Στρατός πάντα συμπορεύονται για την δόξα της Πατρίδος

Την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα εόρτασε με λαμπρότητα το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε την Πέμπτη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης που ευρίσκεται εντός του ΚΕΥΠ ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή του Στρατιωτικού Ιερέως Λοχαγού π. Δημητρίου Παπαστέργιου και έψαλλε βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας και στις επιθέσεις που δέχθηκε από τον διάβολο, τον οποίο όμως ενίκησε και κατατρόπωσε. Διαποτισμένη ολόκληρη η φύση του διαβόλου από το ψέμα δεν παύει να παραπλανά τούς ανθρώπους και να τους οδηγεί στον όλεθρο. Εκείνο που χρειάζεται να πράξει ο χριστιανός είναι η πίστη του προς τον Θεό, η ταπείνωση και η εκκλησιαστική ζωή.  Καταφυγή και δύναμη για όλους μας είναι η αγία μας Εκκλησία, στην οποία με τη χάρη των θείων Μυστηρίων κάθε δύναμη του διαβόλου διαλύεται.
Αναφερθείς στην επέτειο της γενεθλίου ημέρας του ΚΕΥΠ ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ότι η Εκκλησία και ο Στρατός πάντα συμπορεύονται για την δόξα της Πατρίδος και ευχήθηκε στον Διοικητή και τους Αξιωματικούς χρόνια πολλά με δύναμη για την επιτέλεση του καθήκοντος και στους οπλίτες να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο της παραμονής του στο ΚΕΥΠ, το οποίο είναι το καύχημα της Λαμίας και ένα από τα καλύτερα Κέντρα Εκπαιδεύσεως, για το καλό τους.
Μετά τη Θεία Λειτουργία στο προαύλιο χώρο του Κέντρου τελέσθηκε Δοξολογία επί τη γενεθλίω ημέρα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου και ακολούθησε δεξίωση.
Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Δημήτριος Φακάκης με ολόκληρο το επιτελείο του Κέντρου, Διοικητές άλλων Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής, απόστρατοι αξιωματικοί και πλήθος πιστών.






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη