Συνταγή Εβδομάδας
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο!
Τι θα λέγατε για μια διαφορετική εκδοχή μαγειρέματος του κοτόπουλου. Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με μπέικο, τυρί, κρέμα γάλακτος και πατάτες. Υπέροχη και νόστιμη συνταγή για να γλείφετε τα δάκτυλά σας. Συνοδέψτε την με ένα ποτήρι κρασί Chardonnay Cono Sur και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο!
Τι θα λέγατε για μια διαφορετική εκδοχή μαγειρέματος του κοτόπουλου. Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο με μπέικο, τυρί, κρέμα γάλακτος και πατάτες. Υπέροχη και νόστιμη συνταγή για να γλείφετε τα δάκτυλά σας. Συνοδέψτε την με ένα ποτήρι κρασί Chardonnay Cono Sur και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο
2 φέτες μπέικον
1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200ml κρέμα γάλακτος light
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. λάδι
3 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φετούλες.
2 φέτες μπέικον
1 φέτα τυρί του τοστ ημίσκληρο
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200ml κρέμα γάλακτος light
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. λάδι
3 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φετούλες.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητική κόλλα , τοποθετούμε τις πατάτες και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και λίγο αλάτι. Έπειτα τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε στη μέση τα φιλέτα κοτόπουλου και τοποθετούμε μέσα στο καθένα 1 φετούλα μπέικον και μισή φέτα τυρί.
Αλείφουμε τα κοτόπουλα με το βούτυρο και τα τοποθετούμε σ'ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν πάρουν χρώμα, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ωρίτσα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο πιπεράκι και την αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει, ρίχνουμε σιγά σιγά την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν δείτε ότι έχει πήξει είναι έτοιμη.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και δίπλα βάζουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τη σάλτσα παρμεζάνας πάνω στο κοτόπουλο και το γευστικότατο πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα .
Πηγή: touristorama.com