Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 2 κιλά μικρά κολοκυθάκια 
  • 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 ποτήρι κρασιού με κρασί κόκκινο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, κύμινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το κρασί, το κόλιανδρο, το δυόσμο, το κύμινο, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να αναμειχθούν με όλα τα κομμάτια του κρέατος. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα κομματάκια του χοιρινού, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια με το κρεμμύδι και τα υγρά από τη μαρινάτα που έχει μείνει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας, με λίγο νερό, και αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να τελειώσουν τα υγρά, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Πρέπει να συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό αν θέλουμε για να μη στεγνώσει το κρέας μας.
Πλένουμε καλά το κολοκυθάκια, καθαρίζουμε τις άκρες τους και τα τηγανίζουμε, μέχρι να κάνουν κρούστα από όλες τις πλευρές. Κατόπιν βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας με τη σάλτσα και τα υγρά του και τοποθετούμε ενδιάμεσα τα τηγανισμένα κολοκυθάκια. Συμπληρώνουμε προσεκτικά αλάτι - πιπέρι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή περίπου ώρα, μέχρι να ενωθούν και να μελώσουν τα υλικά αλλά χωρίς να τελειώσουν τα υγρά και να στεγνώσει το φαγητό.