«Οι Αινιάνες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιουλίου 2014 η παράσταση του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Οι Αινιάνες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών. 
 Οι νέοι και νέες της Υπάτης παρουσίασαν χορούς και δρώμενα της Υπάτης και της Ρούμελης, εντυπωσιάζοντας το πλήθος των επισκέπτων, Ελλήνων και ξένων, που συνέρεαν στο τρίτο σε επισκεψιμότητα μουσείο της χώρας μας. Η παράσταση εντάσσοταν στις παράλληλες εκδηλώσεις της Ι΄ Εφορείας Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με αφορμή την παράδοση στο κοινό του ανακαινισμένου Ρωμαϊκού Ωδείου των Δελφών. 
Η Υπάτη διατηρεί ιδιαίτερη σχέση με τους Δελφούς, καθώς το «Κοινό των Αινιάνων» αποτέλεσε ένα από τα 12 ιδρυτικά μέλη της Δελφικής Αμφικτυονίας. Η Υπάτη μετείχε στο Ιερό με 2 Ιερομνήμονες, έστελνε αγωνοθέτες στα Πύθια και συμμετείχε στην στρατιωτική φρουρά του Ιερού. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ανακαινισμένου Μουσείου των Δελφών από την Προϊσταμένη της Ι΄ ΕΠΚΑ, κα Αθανασία Ψάλτη. Στη συνέχεια, οι Αινιάνες επισκέφτηκαν το μαγευτικό Γαλαξείδι και την Γραβιά, όπου έλαβε χώρα η μάχη στο ομώνυμο Χάνι. 









Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη