Υλικά
600 γραμ. φιλέτο ψαριού (μπακαλιάρος, πέρκα ή τόνος)
1 ξερό κρεμμύδι
½ ματσάκι μαϊντανός
2 ασπράδια
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
για την σάλτσα:
250 γραμ. ντοματίνια
1 ξερό κρεμμύδι
10 λιαστές ντομάτες
2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
1 κουτ. της σούπας κάπαρη
5-6 μαύρες ελιές
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεψαχνίζετε το φιλέτο του ψαριού ή το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Τρίβετε το ψωμί και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Βάζετε σε ένα μπολ το φιλέτο του ψαριού, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα ασπράδια, το ψωμί και λίγο αλάτι. Ζυμώνετε το μείγμα και αν είναι πολύ υγρό, προσθέτετε λίγη γαλέτα. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες σκεπασμένο με μεβράνη τροφίμων.
Πλάθετε τους κεφτέδες, τους περνάτε από αλεύρι και τους τηγανίζετε σε αρκετό ηλιέλαιο
Για την σάλτσα: καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε τα ντοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες. Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, προσθέτετε τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, το κουκουνάρι και τις ελιές. Αλατίζετε και βράζετε την σάλτσα για 10 λεπτά.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.
Πηγή: driskas