Απαντήσεις για το Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Κατ΄Οίκον δίνουν στην Ε.Μακρή-Θεοδώρου τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

«Απαντήσεις για το Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Κατ΄Οίκον δίνουν στην Ε.Μακρή-Θεοδώρου τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος».
           Στη Βουλευτή Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου απάντησαν τα  Υπουργεία Ανάπτυξης και ΥΠ.Ε.Κ.Α. σχετικά με την αιτούμενη (ερ.αρ.πρωτ.193/18-06-2014)  επίσπευση της διαδικασίας εκταμιεύσεων για το πρόγραμμα ‘Εξοικονόμηση κατ’οίκον’.
          Ειδικότερα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενημερώνει την κα Μακρή για την ολοκλήρωση της μεταφοράς κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. ύψους 61,8 εκ.€, προκειμένου να καλυφθούν οι εκκρεμούσες πληρωμές. Αναφέρει επίσης πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αποπληρωμής των ωφελούμενων,  ενώ σε περίπτωση εξάντλησης του παραπάνω ποσού, παρέχεται και πάλι η δυνατότητα καταβολής επιπλέον ποσού από το ΠΔΕ προς την ΕΤΕΑΝ Α.Ε., κατόπιν σχετικού αιτήματος κατανομής.
          Όσον αφορά στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, γίνεται γνωστή η σύσταση του «ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ» μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση το Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης διαμορφώθηκε από 155 εκ.€ σε 307,2 εκ.€, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερα νοικοκυριά να επωφεληθούν από το εν λόγω Πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο ενημερώνει τη Βουλευτή πως εντός του 2014 έχει εκταμιευτεί το ποσό των 85 εκ.€ (αφορά στο σύνολο της χώρας) από την Τράπεζα της Ελλάδας προς την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. και ως σήμερα έχει διεκπεραιωθεί η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας(αφορούν σε περίπου 6,4 εκ.€).
         Τέλος, αμφότερα τα Υπουργεία διαβεβαιώνουν την κα Μακρή για τη συνέχιση,  βελτίωση και απλοποίηση των διαδικασιών του αντίστοιχου Προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και ενίσχυσης των νοικοκυριών σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη