Κατάργηση στο χαράτσι ακινήτων ΙΣΟΤΗΤΑ στη φορολόγηση ΑΚΙΝΗΤΩΝ και ΚΙΝΗΤΩΝ

Κατάργηση στο χαράτσι ακινήτων
 ΙΣΟΤΗΤΑ
στη φορολόγηση ΑΚΙΝΗΤΩΝ και ΚΙΝΗΤΩΝ

Ο «΄Αλλος Δρόμος»
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
ΠΡΟΣ: ΠΟΛΙΤΕΣ
ΜΜΕ και Τύπον
Ως πολίτης-μέλος τού κατά το Σύνταγμα Εκλογικού Σώματος ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ζ Η Τ Ω
από συμ-ΠΟΛΙΤΕΣ
σε συνεργασία με ΜΜΕ-Τύπον
να διοργανωθεί συγκέντρωση ή εκδήλωση ή συλλαλητήριο ή όπως αλλιώς ονομαστεί στη ΛΑΜΙΑ ως Πρωτεύουσα της ΣΤΕΡΕΑΣ με προοπτική ή ταυτόχρονη σε κάθε Πρωτεύουσα εκδήλωση ΠΟΛΙΤΩΝ ή ΛΑΟΥ ή ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ-ψηφοφόρων, όπως θέλει ας ονομαστεί ένα ΣΥΝΟΛΟ Ανθρώπων, με κεντρικό ΑΙΤΗΜΑ-ΜΗΝΥΜΑ αλλά ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ:
    ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ και καθέναν χωριστα «εκπρόσωπο ή αξιωματούχο» σημερινό αλλά και αυριανό τοπικώς και πανελληνίως οποιουδήποτε «συνδυασμού ή ονομασίας» που θα θέλει να κυβερνήσει, ΠΡΟΣ: Κυβέρνηση ΚΑΙ Αντιπολίτευση, προς όλα τα στην Βουλή σήμερα κόμματα ή κινήματα ή σχηματισμούς που ζητούν ή θα ζητήσουν ψήφο λαού, με ΑΙΤΗΜΑ:
    α) Κατάργηση στο χαράτσι ακινήτων (πρίν προσωρινό, αλλά τώρα μόνιμο) με την νέα ονομασία του ΕΝΦΙΑ.
    ΙΣΟΤΗΤΑ στη ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, στα φορολογικά ΒΑΡΗ κατά την ΑΞΙΑ περιουσιακής δύναμης ΟΛΩΝ των ΕΧΟΝΤΩΝ όχι μόνο κυριότητα ΑΚΙΝΗΤΩΝ αλλά ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΩΝ κυριότητα ΚΙΝΗΤΗΣ περιουσίας, με πολιτική απόφαση άσχετα με δικαστικές προσφυγές και δημοσιονομικούς χαρακτήρες. Δηλαδή:
    Να καταργηθεί το ΧΑΡΑΤΣΙ στα ΑΚΙΝΗΤΑ και επί όσο χρειαστεί ΜΟΝΟ να αντικατασταθεί για τα ΚΙΝΗΤΑ των εχόντων ΚΙΝΗΤΑ. Να αντληθούν από ΑΥΤΑ τα... «ισοδύναμα» με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του άλλωστε ως ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ επιβληθέντος ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ που ονομάστηκε μόνιμα ΕΝΦΙΑ ή έστω ΙΣΑ κατανεμημένου ΚΑΙ σε ΚΙΝΗΤΑ. Έχοντες και κατέχοντες είναι και οι έχοντες κινητή περιουσία
    Το ΧΑΡΑΤΣΙ δεν παύει να είναι ΧΑΡΑΤΣΙ αν το ονομάσεις «ΕΕΤΗΔΕ» ή «ΕΝΦΙΑ» ενιαίο φόρο, ή όπως αλλιώς το ΙΔΙΟ και χειρότερο είναι. ΄Ηταν ο ευκολότερος αλλά και ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΕΡΟΣ τρόπος να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΟΝΟ στα ΑΚΙΝΗΤΑ που ΔΕΝ κινούνται να φύγουν αλλά καταστρέφει την εθνική πραγματική Οικονομία και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Οικογένεια. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ άφησε ΟΛΟΥΣ όμως τους έχοντες και κατέχοντες ΚΙΝΗΤΗ περιουσία που σε πολλές περιπτώσεις ήταν ΠΟΛΥ μεγαλύτερη αλλά με επιπλέον χαράτσι ΔΕΝ φορολογήθηκε, αλλά μόνο εις βάρος του μικροϊδιοκτήτη κατοικίας οικογένειας που καταδίωκαν την σιγουριά έστω μιας στέγης ανάπτυξής της. Ο άγριος διωγμός κατοικίας ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικογένεια και οικονομία. Την ίδια στιγμή πολλά ΚΙΝΗΤΑ ενισχύουν από εδώ χωρίς ειδικό “χαράτσι κινητών” τις οικονομίες βιομηχανικών κρατών.
    β) Τα... «ισοδύναμα» από επιστροφή περικοπών πάσης φύσεως αποδοχών ΟΛΟΥ του ΛΑΟΥ και φόρων της ακίνητης περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη που «έβαλε τα θεμέλια του μόχθου του μιας ζωής για την κληρονομιά στερεάς έστω μιας στέγης ανάπτυξής της στους απογόνους» να πληρωθούν μόνο από τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΛΟΥΣ όσους με προϊόντα εγκλημάτων τους εντός ή εκτός Πατρίδας μας εναντίον ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Ελληνικού ΛΑΟΥ έφεραν αυτό το ΜΕΓΕΘΟΣ της οικονομικής καταστροφής, ταπείνωσης ΛΑΟΥ και ΕΘΝΟΥΣ μας. Αντίστοιχα να ελαφρυνθούν ΟΛΟΙ οι πολίτες. Ακόμα ΔΕΝ έχουν επιστρέψει ΑΥΤΟΙ οι εγκληματήσαντες στο ΔΗΜΟΣΙΟ Ταμείο τα όσα ΛΕΙΠΟΥΝ από αυτό ΔΙΟΤΙ οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ υπαιτίως και προς παράνομη απόλαυσή τους το ΑΔΕΙΑΣΑΝ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ολίγων που μένουν στην... απόλαυση του εγκλήματός τους, να τα πληρώνουν οι ΠΟΛΛΟΙ και ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ. Δεν ήταν ούτε είναι μονόδρομος οι ΘΥΣΙΕΣ Λαού.
    Υπάρχει ο «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» της ΠΛΗΡΩΜΗΣ από τους υπαιτίους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Αυτή η ΒΑΣΗ «συζήτησης» ΛΕΙΠΕΙ από ... «διάλογο ΟΛΩΝ» και συζητούν μόνο το ύψος μόνο των θυσιών όλου του λαού και όχι το ύψος του τιμήματος των εγκληματιών. Ακόμα και εάν θα ήταν αργά για το πρακτικό μέρος του, μένει ανοιχτό ως το κύριο μέρος όλων των προβλημάτων.
Υπάρχει και ο “Άλλος Δρόμος” παρέμβασης πολιτών, κατά το Σύνταγμα, Εκλογικού Σώματος.
    Η απαξίωση ενός ολόκληρου ΤΟΜΕΑ δραστηριοτήτων στο οικοδομικό πεδίο με ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΚΡΑΤΟΥΣ με ιδιότυπο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ όλων των επαγγελματιών αυτού του τομέα αλλά και των μικρών ή μεγάλων νομίμως αποταμιευτών που επέλεξαν αυτό το πεδίο, αντιβαίνει ΚΑΙ σε κανόνες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ διαφορετικών νόμιμων οικονομικών δραστηριοτήτων «επιχειρείν» και ελευθερίας επιλογής τους με κανόνες «ελεύθερης οικονομίας – αγοράς», σύμφωνα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ προσφορά-ζήτηση. Είναι ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα. Αλλά ΚΑΙ απαξιώνει «ντόπια περιουσία» που τη δίνει βορά, εύκολη λεία θησαυρισμού ξένων αγοραστών σε βάρος ελλήνων ιδιοκτητών γης και κατασκευής, στερεί από την πραγματική οικονομία από επιπλέον εισροές κανονικού τιμήματος που θα ίσχυαν σε κανονικές τιμές και συνθήκες υγιούς εμπορίου που βλάπτουν ΕΛΛΗΝΕΣ δίνοντας «ευκαιρίες εκμετάλλευσης απαξίωσης περιουσίας και προϊόντων Ελλήνων σε ξένους».(Το εμφανέστατα εξωφρενικό είναι ότι τα υλικά οικοδομής σε... μάντρα ως ΚΙΝΗΤΑ δεν έχουν “χαράτσι κατοχής τους” ΑΝ όμως γίνουν οικοδομή προσφέροντας κύκλο εργασιών σε 100 επαγγέλματα φορολογούνται με χαράτσι “επειδή έγιναν... ΑΚΙΝΗΤΑ”. Αλλά και κινητός πίνακας 100.000 ευρώ παραμένει χωρίς χαράτσι ενώ υπόγεια “ακίνητη” κατοικία 10.000 ευρώ ανήκει σε πλούσιο “έχοντα και κατέχοντα” με χαράτσι. Ομοίως η κατοχή θαλαμηγού 1 εκ. ευρώ δεν είναι “έχοντος και κατέχοντος” για επιπλέον χαράτσι κατοχής). Το ενδιαφέρον είναι να αποκτηθεί η εμπιστοσύνη των ξένων αλλά για την εμπιστοσύνη εσωτερικά των Ελλήνων μικροαποταμιευτών που εμπιστεύτηκαν Ελληνικές κυβερνήσεις και “δάνεισαν το δημόσιο με ομόλογα” και “όλες μαζί τούς τα φάγανε” ούτε ένα συγνώμη ουδείς ούτε ίχνος αξιοπιστίας, συνεπείας και φερεγγυότητας  
    ΤΟ ΤΙ γίνεται γύρω μας ΕΝΤΟΣ σε κάθε πεδίο και στη... γειτονιά της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας και Κρατών ΟΥΔΕΙΣ ενημερώνει επί της ΟΥΣΙΑΣ το Εκλογικό Σώμα-ψηφοφόρους. Εννοώ ότι η... «ατζέντα θεμάτων ΙΔΙΑ είναι ΟΛΩΝ και ΔΕΝ λαμβάνει υπόψη της καθόλου το ΣΥΝΟΛΟ θεμάτων αλλά κάθε φορά μια... μικρή γωνιά μέσα στο ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΛΟ... μόνο οικονομικού «ισοδύναμου». ΔΕΝ θίγει ΔΙΟΛΟΥ την λογικής και ηθικής συμπεριφοράς αρχή να γίνει... οποιαδήποτε ΘΥΣΙΑ σε... «χώρο... εκπροσώπων, αξιωματούχων»  οποιουδήποτε τομέα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ζωής. Μεταρρυθμίσεις, αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη ο τόπος ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να έχουν γίνει αμέσως ΧΩΡΙΣ κόστος σε ΘΥΣΙΑ ΛΑΟΥ. ΔΕΝ έγιναν διότι ΟΥΔΕΙΣ σε κυβέρνηση, αντιπολίτευση αλλά και ΜΜΕ δεν τα έφεραν σε φως ως θέματα. Αντί να αξιοποιήσουμε υλικό και άυλο πλούτο απαξιώνουμε κάθε άυλη και υλική κατάκτησή μας, με κάλυψη στη διαφθορά και συγκάλυψη με ψεύδη και ασυνέπειες σε όλα τα επίπεδα. Συνάντηση ανικανοτήτων και διαφθοράς με θυσία ολόκληρου λαού. Από ΛΙΣΤΕΣ εγκληματιών η κα. Μέρκελ εισέπραξε δισεκατομμύρια (ΔΙΣ.) ευρώ στο Δημόσιο Ταμείο των Γερμανών. Εδώ είναι “ιερόν και άβατον” κάθε λίστα εγκληματιών και επιπλέον ψηφίστηκε νόμος απαλαγής διαφθοράς και επιβλήθηκε “ισοδύναμο τιμωρίας” σε όλο τον λαό και τα... εγγόνια του.
    Το Σύνταγμα στη τροποποίηση και “εκτέλεσή του απο εκπροσώπους” εκτρέπεται απο την θεμελιώδη αποστολή του προστασίας του εκλογικού σώματος από αυθαιρεσίες εκπροσώπων του, αλλά η “χρήση” του λειτουργεί αντίθετα σε κάλυψη και προστασία εκπροσώπων στις ασυνέπειες τους απέναντι σε λαό και ουσία πολιτεύματος. Ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε εκτροπές έχει εκριζωθεί από το Σύνταγμα “δι' ενεργειών εκπροσώπων λαού” και δεν επιχειρήθηκε από κανέναν η καλύτερη σπορά του. Ακόμα και σήμερα σε περίοδο τέτοιων θυσιών λαού και κινδύνων η μέριμνα δεν είναι η ουσία του ρόλου του προέδρου αλλα η απο όλους έγνοια τους σε προεκλογικές και εκλογικές διαδικασίες σκοπιμοτήτων προσωρινής εξυπηρέτησης και μελλοντικής οφέλιμης για αυτούς  “χρήσης” και όχι η ουσία του ρόλου του στη λειτουργία και προστασία του πολιτεύματος. Οι  εκπρόσωποι αποδεικνύουν ότι αδυνατούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο “Άλλος Δρόμος” εντολών, ελέγχου και παρέμβασης εκλογικού σώματος πολιτών χρειάζεται να επιλεγεί από τους ίδιους τους Πολίτες και ΕΝΤΟΣ των συνταγματικών πλαισίων είναι εφικτή αλλά και ανάγκη η Επιλογή του και η εντολή λαού να τον ακολουθήσουν και οι εκπρόσωποι του μακράν του δικού τους συνηθισμένου εύκολου και οφέλιμου δι΄ αυτούς δρομολογίου τους. Είναι ο μόνος “μονόδρομος” προς το καλύτερο για τους σημερινούς αλλά και για τους σήμερα στην... κούνια τους πολίτες. Δεν νοείται ως “χρέος” αλλά είναι ανάγκη, “ένστικτο επιβίωσης” σε οργανωμένη κοινωνία με Σεβασμό κανόνων λειτουργίας της από ΟΛΟΥΣ χωρίς επιβολή αλλά ποιότητας ΕΠΙΛΟΓΗ απο επροσωπουμένους, κυρίως και πρώτα απο εκπροσώπους.
       Ας διορθωθεί, τροποποιηθεί, συμπληρωθεί, ας υιοθετηθεί ή ας απορριφθεί τούτο το αίτημα ΠΟΛΙΤΗ και ας αναλάβει σχετική πρωτοβουλία όποιος θα ήθελε. Δεν χρειάζεται «υποψήφιος ή αρχηγός τούτος ή εκείνος» σε τέτοιο «ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ» άτυπου δημοψηφίσματος και συμμετοχής πολιτών στη διαμόρφωση ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ αποφάσεων αλλά μόνο πολιτικός αυθορμητισμός ελέγχου και εντολών νόμιμα και συνταγματικά με καθαρά κίνητρα και σκοπούς από το, κατά το Σύνταγμα και το πολίτευμά μας, Εκλογικό Σώμα ελέγχου και εντολών με Κέντρο τον Πολίτη. Δεν θέλει ούτε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ούτε Θεός ούτε άνθρωπος να τον μετασχηματίζει ουδείς σε «φυτό ως λαό ή μεμονωμένο πολίτη που μόνο ανέχεται οτιδήποτε». Αλλά να επεμβαίνει νομίμως εντός του αντιπροσωπευτικού συστήματος ΥΠΕΡ του ΣΕΒΑΣΜΟΥ στην ΠΡΑΞΗ από ΟΛΟΥΣ έναντι ΟΛΩΝ και κυρίως με ΣΥΝΕΠΕΙΑ λόγων και πράξεων πριν και μετά με μνήμη ΟΛΩΝ. Και αφορά ΚΑΙ όσους σήμερα είναι ΚΑΙ όσους αύριο θα είναι όλων των επιπέδων όποιων θέσεων εκπρόσωποι και αξιωματούχοι τοπικώς και γενικώς. Ελέγχονται και παίρνουν Εντολή ΟΛΟΙ από το «Ελεγκτικό ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΙΣΩΝ μελών – ψηφοφόρων». Και απευθυνόμαστε ΚΑΙ εξίσου στους... εκτός... ΕΛΕΓΚΤΕΣ των εδώ εντός... σημερινών και αυριανών δικών μας εκπροσώπων.
    ΄Οποιος επιθυμεί... ιδού... όποιος όχι... δικαίωμα επιλογής του... της μιας ή της άλλης επιλογής αρκεί εν γνώσει και συνειδητής για τον ίδιο και τους ερχόμενους.
Σημ.: Έχω αναπτύξει τα επιμέρους θέματα. Τούτες τις σκέψεις ενός πολίτη σε δημόσια καταγραφή τους επιβάλλουν οι συνεχείς συμπεριφορές εκπροσώπων χωρίς “συνενοχή ΕΚΟΥΣΙΑΣ συμμετοχής, ως πολίτη, στο... ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ δρομολόγιο”.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη