Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος στη γενέτειρά του Τήνο

Λίγες ημέρες αναπαύσεως πέρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος στην γενέτειρά του ιερά νήσο Τήνο, κοντά στους συγγενείς του, τους φίλους και τα πνευματικά του παιδιά.

Κατά την παραμονή του στην Τήνο ο Σεβασμιώτατος Λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης όπου ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός τον καλωσόρισε και τον ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δωροθέου για την παρουσία του και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας, τον Πρόεδρο των Τηνίων εν Αθήναις κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου και άλλους φορείς.

Λειτούργησε επίσης στο Ησυχαστήριό του, τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο, που βρίσκεται κτισμένο σε μια ερημική τοποθεσία  στην περιοχή Άβδος και στο χωριό του Πλατιά, όπου ο συνταξιούχος Πρωτοπρ. π. Πέτρος Μεταλληνός συγκινημένος τον προσφώνησε αναφερθείς στην όλη του Ιερατική διαδρομή, που ξεκίνησε από την Εκκλησία της Παναγίας Πλατιών. Ετέλεσε τέλος τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου του Α΄ που βρίσκεται στα Υστέρνια.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος εδώρισε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Υστερνίων από την προσωπική του βιβλιοθήκη 29 βιβλία μεγάλης πνευματικής και ιστορικής αξίας. Για την προσφορά του αυτή ο Εφημέριος π. Βασίλειος Δράκος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της Κοινότητος κ. Ιάκωβος Μαλακατές, Καλλιτέχνης, συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο.

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην Λαμία. imfth.gr




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη