Σύμφωνο το Υπουργείο Παιδείας στην πρόταση της Ελένης Μακρή-Θεοδώρου για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας Κεντρικής Ελλάδας

«Σύμφωνο το Υπουργείο Παιδείας στην πρόταση της Ελένης Μακρή-Θεοδώρου για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας Κεντρικής Ελλάδας». 
Θετικά απαντά το Υπουργείο Παιδείας στην πρόταση της Βουλευτού Φθιώτιδας κας Ελένης Μακρή-Θεοδώρου για ενίσχυση των ερευνητικών δομών στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας. Αναλύοντας το σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας(Γ.Γ.Ε.Τ.) με στόχο την ανάδειξη της έρευνας και της καινοτομίας ως βασικών μοχλών ανάπτυξης της χώρας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης των γεωγραφικά διασπαρμένων θυλάκων αριστείας, ενημερώνει την κα Μακρή για τις προθέσεις του. Συγκεκριμένα, αναφέρει στη Βουλευτή την επικοινωνία και συνεργασία της Γ.Γ.Ε.Τ. με το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας μέσα από την οποία διαπιστώνεται η ανάγκη ενίσχυσης του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας της Κεντρικής Ελλάδας. Αναγνωρίζοντας ότι σ’αυτή τη γεωγραφική περιοχή υπάρχουν σημαντικοί θύλακες αριστείας που αξίζει να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν, την ενημερώνει για το συζητούμενο ενδεχόμενο απόσχισης του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας(Ι.Ε.Τ.Ε.Θ.) από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) και τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας στην Κεντρική Ελλάδα. Το εν λόγω Κέντρο προβλέπεται να περιλαμβάνει το Ι.Ε.Τ.Ε.Θ. και ενδεχομένως νέο Ερευνητικό Ινστιτούτο που θα αναδειχθεί από τις ερευνητικές προτεραιότητες, την αριστεία και την κρίσιμη μάζα ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στη Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πόλη της Λαμίας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη