Να διορθώσουν τα λάθη του ΕΝΦΙΑ και να τιμωρήσουν τους υπευθύνους ζητά ο Κουτσογιαννακόπουλος με 20 Βουλευτές

Στην κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, προέβησαν 21 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος. Αρχικά, οι υπογράφοντες Βουλευτές, επισημαίνουν με δεικτικό τρόπο το γεγονός, ότι στο πρόσφατο χρονικό διάστημα, δεν υπήρχε επαρκής πληροφόρηση από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το θέμα του ΕΝΦΙΑ και ειδικότερα καμία απάντηση, απέναντι στην πρόταση τους, για αντικατάσταση των πινάκων τιμών με τους αντίστοιχους περσινούς των Δ.Ο.Υ. Για αυτό το λόγο, επανέρχονται, ζητώντας με επιτακτικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Χαρδούβελη να προβεί σε εκείνες τις διορθωτικές ενέργειες που θα επιφέρουν και πάλι την ομαλότητα στην κοινωνία.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους, τόσο ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, όσο και οι υπόλοιποι Βουλευτές, ρωτούν αν πραγματοποιήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων για τους λανθασμένους υπολογισμούς στις τιμές του ΕΝΦΙΑ και ακολούθως, με ποιο τρόπο έγινε ο καταλογισμός των ευθυνών. Δεν διστάζουν μάλιστα να αναφερθούν και στο πρόσωπο του επικεφαλής των συμβούλων στο Υπουργείο Οικονομικών, καθηγητή κ. Ν. Καραβίτη, χαρακτηρίζοντας τον «εμπνευστή» και «αρχιτέκτονα» του ΕΝΦΙΑ.

Έτσι, με ρητό τρόπο, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος και οι συνυπογράφοντες συνάδελφοι του, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς τους επιτελείς του Υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ξανά εμφανιστούν αστοχίες και επιπόλαια λάθη στην άσκηση της φορολογικής πολιτικής. Παράλληλα, τονίζουν ότι δεν πρέπει να προκαλείται κατά αυτόν τρόπο, τέτοιου μεγέθους θύελλα αντιδράσεων και κοινωνική αναστάτωση, την ώρα που οι ίδιοι, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, κινούνται σε άλλη κατεύθυνση, δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα για τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών υποχρεώσεων και την ελάφρυνση των πολιτών με τις μειώσεις που προβλέπονται.

Ακολουθεί η ερώτηση που συνυπέγραψε ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΛΑΘΗ»

       Κύριε Υπουργέ,

Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα.
Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. Υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή  έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε.
Δυστυχώς κ. Υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε......
Κατόπιν αυτών, επανερχόμαστε, ζητώντας ενημέρωση για τα κατωτέρω:
1)  Αν δώσατε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.
            2)  Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ’ αυτών και ποια ....
 3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο Υπουργείο σας, ο "αρχιτέκτονας" του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται "απαραίτητος" για σας και κατ’ επέκταση για την κυβέρνηση.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο "εμπνευστής" της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της Ελληνικής υπαίθρου.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη