Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών της Σκοπιάς Φαρσάλων ζητά η πολιτευτής Φθιώτιδος ΑΝΕΛ, Βασιλική Δημητράντζου

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΖΗΤΑ Η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΑΝΕΛ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ.

      ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΑΝ.ΕΛ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥ Τ.Δ. ΛΥΓΑΡΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ,
ΠΡΟΣ:  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
     Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ

Πριν μερικές ημέρες έλαβα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο μία επιστολή εκ μέρους των γονέων (ως αναφέρει)  κατοίκων  του Τ.Δ. Σκοπιάς Φαρσάλων, των ο-ποίων τα παιδιά μέχρι πέρυσι φοιτούσαν στο Δημοτικό Σχολείο Δομοκού, ενώ φέτος αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην μετακίνησή τους προς αυτό.

  Όπως θα διαβάσετε στην επιστολή την οποία προανέφερα και σας αποστέλλω αυτούσια με την παρούσα, το Δημοτικό Σχολείο Σκοπιάς έκλεισε πριν από πολλά χρόνια -17 σύμφωνα με πληροφορίες μου- και αποφασίστηκε οι μαθητές του να μεταφέρονται από τότε  στο κοντινότερο σε χιλιομετρική απόσταση Σχολείο, το οποίο ήταν αυτό του Δομοκού και απέχει περίπου 12 χιλιόμετρα από το χωριό τους.

  Σημειώνω  εδώ, ότι στο Δήμο Φαρσάλων που ανήκει το Τ.Δ. Σκοπιάς το κοντινότερο Δημοτικό Σχολείο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή, απέχει  από το χωριό αυτό 35 χιλιόμετρα, απόσταση τριπλάσια από εκείνη την οποία διανύουν οι μικροί μα-θητές έως τώρα!

  Βάσει του  ΦΕΚ 1701/01-08-2011 περί συγχωνεύσεων σχολικών συγκροτημάτων, οι μαθητές πρέπει να μεταφέρονται στο κοντινότερο συγκρότημα ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης με αυτό που κλείνει και στην περίπτωση που το εξετάσουμε, αυτό είναι φυσικά  στην πόλη του Δομοκού και όχι των Φαρσάλων.
  Φυσικά εφόσον η Σκοπιά ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οφείλει εκείνη να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς των μαθητών. Ο Δήμος Δομοκού όμως ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς, η οποία δεν υποχρεούται να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης για  ένα σχολείο άλλης περιφέρειας. Η «ολιγωρία» λοιπόν εφαρμο-γής οικονομικής κάλυψης  του καθεστώτος μετακίνησης των μαθητών, δημιουρ-γεί πολύπλοκα προβλήματα, όπως αυτό που αντιμετωπίζουν γονείς και μαθητές στη Σκοπιά.

  Προσωπικά προτείνω να καλύψει η Περιφέρεια Στερεάς το χρηματικό ποσό της μεταφοράς των μαθητών στο Δομοκό, σε συνεννόηση όμως με την περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία οφείλει να της επιστρέψει τα χρήματα άμεσα, ώστε να λυθεί σύντομα το ζήτημα  και χωρίς να υποστούν δοκιμασία οι μικροί μαθητές... Αν όμως κάτι τέτοιο είναι ανεφάρμοστο από τα ισχύοντα, οφείλεται σαν αρμόδιος υπουργός να δώσετε μια άμεση και καλοπροαίρετη λύση στο πρόβλημα τούτο.

  Παρακαλώ πολύ να επιληφθείτε το συντομότερο του θέματος, καθώς σε λίγα εικοσιτετράωρα έχουμε αγιασμό.

Μετά τιμής
Βασιλική  Δημητράντζου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ:


 «Εκ μερους όλων των γονιων των παιδιών της Σκοπιάς σας εκφράζω το μεγάλο μας πρόβλημα για τη μεταφορά των παιδιών μας στο επι πολλά χρόνια σχολείο τους στο Δομοκό. Εγώ κι ο σύζυγός μου εχουμε τρία παιδιά από αυτά που πρέπει να πάνε σε λίγες μερες σχολείο και που δυστυχώς δεν εχουν με τι να μεταφερθούν. Υπάρχουν κι αλλα παιδιά. 3 δικά μου σε Δημοτικό και Γυμνάσιο και άλλα 1 στο νηπιαγωγείο, 8 ακομη στο δημοτικό κι αλλα 2 στο γυμνάσιο και 2 στο λύκειο συνολο 16 παιδιά που αν αναφερουμε και το προνηπιο ειναι 17.
Το σχολειο Δομοκου εχει καταγεγραμμενα τα ονοματα ολων των παιδιών. Μονο που δε μπορει να κανει κατι για τη μεταφορά τους γιατι καθώς εκλεισε το σχολείο στο χωριό μας πριν πολλά χρόνια τα παιδιά πηγαινουν εκει σχολείο αλλά φετος δεν βαζει κανεις μεταφορικό μεσο. Η απάντηση από την περιφερεια Φθιωτιδας ειναι αρνητική καθως οπως μας ειπαν ο νομος οριζει οτι το κονδυλι για τη μεταφορά των παιδιων πρεπει να αναλάβει η περιφερεια Θεσσαλιας καθώς τα παιδιά ειναι παιδιά δημοτών Φαρσάλων. Ομως η περιφερεια αρνειται οτι φετος ειναι υποχρεωμενη να αναλάβει τα εξοδα της μεταφοράς των παιδιών γιατι πηγαινουν σχολείο στο Δομοκό. Θα τα αναλάμβανε ειπε αν πηγαιναν σχολείο στα Φαρσαλα. 
Κι απαντώ εγω τωρα σα γονιος. Τα Φάρσαλα ειναι 35 χιλιομετρα από τη Σκοπιά ,τα οποια χιλιομετρα,αν μεταγγραφουν τα παιδια εκει θα πρεπει να τα διανυουν κατω απο κακες καιρικες συνθηκες το χειμωνα, σε ενα δρομο οχι και τοσο καλό που δικό του παιδι κανενας πολιτικός δε θα εστελνε να διανυει καθημερινά το παιδί του.35 χιλιομετρα να ερθει το μεταφορικο μεσο,35 χιλιομετρα να τα παει σχολειο,35 χιλιομετρα να γυρισει τα παιδια απο το σχολείο και 35 χιλιομετρα να ξεναγυρισει στα Φαρσαλα ο οδηγος στο σπιτι του. 
Και αυτο για να μη μπει μεταφορικο μεσο για το Δομοκό που ειναι γυρω στα 13 χιλιομετρα και που το μεταφορικό μεσο που ειχαμε πάντα συνδυαζε τη μεταφορά παιδιών και από άλλα χωριά. Πετρωτό, Σκοπιά, Μαντασιά, Βούζι ηταν το δρομολόγιο. Εξυπηρετούνταν ταυτοχρονα τα παιδιά όλων αυτων των χωριων δηλαδη της Σκοπιάς, του Πετρωτού, της Μαντασιάς και του Βουζίου.      
Αυτο που λένε τωρα ειναι οτι θα χρηματοδοτουσαν τη μεταφορά των παιδιών μας αν πηγαιναν Φαρσαλα (35χλμ) κι οχι Δομοκο (13χλμ). Επιπλέον για τα Φαρσαλα θα πρεπει να βαλουν μεταφορικο μεσο μονο για τα δικά μας παιδιά. Δε μπορει να συνδυαστει η μεταφορά άλλων παιδιών ο δρομος για εκει ειναι χειρότερος,τα παιδιά πρεπει να αλλάξουν σχολείο και μαλιστα καποια βρισκονται στο τελευταιο ετος κι η δαπάνη για τη μεταφορα μαθητων στα Φάρσαλα είναι πολύ μα πολύ μεγαλύτερη.     
Κι επειδη τα αλλα χωρια εδω κοντα μας Μαντασιά, Βούζι, Πετρωτό λογικά θα εχουν λεωφορείο των κτελ αλλά δε θα πληρωνουν εισιτηριο να αναφερω οτι εμεις δεν εχουμε ουτε καθημερινό λεωφορείο. Εχουμε μονο καθε Δευτερα και Παρασκευή για Δομοκό και μόνο καθε Τριτη για Φάρσαλα οπου μπαινουν ελαχιστοι επιβατες μιας και οι κατοικοι της Σκοπιάς εξυπηρετουνται στο Δομοκό. Από εκεί ηλεκτροδοτούνται κι εκει εχουν την αλληλογραφία τους (ΕΛΤΑ). Εκει πάνε τα παιδιά τους σχολείο, στα σχολεία του Δομοκου αποφοιτησαν πολλά παιδιά από τη Σκοπιά που ειχαν μεταφορικό μεσο ολα τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος γιατί;;;;  
Αυτά ειχα να πω κυρια Βασιλική Δημητράντζου. Παρακαλούμε οι γονεις της Σκοπιάς να αποκατασταθει αυτο το πρόβλημα και να δουνε με τι τροπο θα στειλουν οι αρμοδιοι τα παιδιά μας στο σχολείο τους.»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη