Παρέμβαση πολιτών για τη Λαμία: Η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών είναι δικαίωμα – κάλεσμα στο Παμφθιωτικό συλλαλητήριο ενάντια στα διόδια

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

28/9/2014
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Το 2007 ψηφίζονται στο κοινοβούλιο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ οι αρχικές «αποικιοκρατικές» συμβάσεις παραχώρησης, με τις οποίες προβλέπεται η πλήρης παραχώρηση των κεντρικών οδικών αξόνων σε εταιρείες, καθώς  και το δικαίωμα να αυξάνουν κατά την κρίση τους το αντίτιμο, ενώ αναθεωρούνται προς το χειρότερο το 2013 με την συνδρομή των νυν κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας.
Κι ενώ οι δρόμοι αυτοί έχουν χτιστεί στις πλάτες μας και στις πλάτες των γονιών μας και έχουν πληρωθεί  από τους φόρους και τα τέλη κυκλοφορίας καλούμαστε άλλη μια φορά να φορτωθούμε το λογαριασμό.
Οι ιδιωτικές εταιρείες που λυμαίνονται τους δρόμους μας, δεν σέβονται την κοινοτική νομοθεσία και τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, με την πολιτική κάλυψη των διαπλεκόμενων κυβερνώντων που ξεπουλάνε τη χώρα μας κομμάτι-κομμάτι και παρέχουν όλες τις διευκολύνσεις στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. 
Ήδη λειτουργούν εντός του νομού μας τρεις μετωπικοί σταθμοί κι ο τέταρτος βρίσκεται υπό κατασκευή στα όρια του Δήμου μας, στην Αγία Παρασκευή. Η Φθιώτιδα και ο Δήμος Λαμιέων έχουν περικυκλωθεί από σταθμούς διοδίων. Στα αμέτρητα πλευρικά προστέθηκαν πρόσφατα κι αυτά του Μώλου και του Μπράλου.
Η Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία πρωτοστατώντας ήδη από το 2010  στη δημιουργία κινήματος ενάντια στα διόδια συνεχίζει αγωνιστικά να αντιστέκεται στο νέο οδικό χαράτσι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό της περιοχής μας, ενώ παράλληλα γεμίζει τις παχυλές τσέπες των κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων.
Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ρεύμα αντίστασης στο Δήμο μας!
Κάθε πολίτης, κάθε φορέας θα πρέπει να πάρει θέση, να προτείνει και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποτρέψουμε όλοι μαζί έμπρακτα την απάτη των διοδίων και να προασπίσουμε το δικαίωμα μας στην απρόσκοπτη μετακίνηση!
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου: άνοιγμα των διοδίων της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας στις 12:00 μ.μ. και παμφθιωτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Πάρκου στις 14:00.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΡΑ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη