Αγκινάρες αλά πολίτα

 Λαχανικά
Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά:

    10 αγκινάρες
    3 μέτρια καρότα
    5 μικρά ξερά κρεμμύδια
    6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
    4-5 πατάτες χοντροκομμένες
    1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
    2+3 μέτρια λεμόνια
    ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

    Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με μισό λεμόνι και τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν (τα δυο λεμόνια μάλλον θα σας φτάσουν). Οταν ολοκληρώσετε το καθάρισμα, στραγγίζετε.
    Σωτάρετε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις αγκινάρες και προσθέτετε τα καρότα σε φέτες, τα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε και κουνάτε την κατσαρόλα να ανακατευτούν.
    Προσθέτετε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και μαγειρεύετε ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά, ελέγχοντας μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό.
    Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το χυμό των 3 λεμονιών και τον άνηθο. Ανακατεύετε ανακινώντας την κατσαρόλα (καλύτερο μη χρησιμοποιήσετε κουτάλα και διαλυθούν) και αφήνετε να πάρουν ακόμα μία βράση και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
typos.com.cy

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!