«Φως στις οικογένειές μας» και στην Πατρίδα - ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, Γιώργου Σμοκοβίτη

«Φως στις οικογένειές μας»
και στην Πατρίδα
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Γιώργου Σμοκοβίτη
Μια σκέψη είναι αυτή εδώ. Σαν καλημέρα που τη λες από καρδιάς «Πέστη κι’ ας πέσει χάμω». Ως πολίτης στο πολίτευμά μας.
Δικαίωμα του κάθε πολίτη «πολιτικά» να ενεργεί ή να αδρανεί είτε υπέρ όσων καλών πιστεύει για τα κοινά είτε εναντίον όσων πιστεύει ότι βλάφτουν. Κανένας δεν υποχρεώνει ούτε έχει δικαίωμα να τον υποχρεώσει σε ενέργεια πολιτική, αν και μπορεί να κατηγορηθεί, από αδρανείς για «υπερβάλλοντα ζήλον» όποιος πέραν από… λόγια… και πράττει όσα επιπλέον νομίμως και ηθικώς μπορεί να πράττει για τα κοινά. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για εκπροσώπους και αξιωματούχους κάθε λογής που είναι υποχρεωμένοι να ενεργούν και ΜΟΝΟ προς το καλύτερο στα κοινά.
«Ούτε μέσα ούτε έξω πάμε καλά». Στο εσωτερικό της Πατρίδας υπάρχουν κίνδυνοι προς ΟΛΟΥΣ. Δεν είναι μόνο το «οικονομικό». Αυτό δημιουργήθηκε από ΑΙΤΙΕΣ που δεν έχουν εκλείψει από τα ΚΟΙΝΑ και δημιουργούν ΑΙΤΙΕΣ αποπροσανατολισμού όλων εσωτερικά. Αυτό όμως δημιουργεί δυστυχώς τον Ύψιστο κίνδυνο που ουδείς «αρμόδιος και μη» ούτε καν «τον συζητά ως θέμα», δηλαδή τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ κίνδυνο. Κινδύνους έτσι όπως καθένας «εντός και εκτός» εννοεί αυτούς τους κινδύνους ως Λαός, ως Έθνος, ως Πατρίδα ή ακόμα και ως άτομο, άνθρωπος σε σύνολο ζώντας για τα καλώς εννοούμενα «συμφέροντά μας» έναντι φίλων ή εχθρών αφού και σε συμπορευόμενους υπάρχουν διαβαθμίσεις εξυπηρέτησης φίλων ή εκμετάλλευσης εχθρών.
Έχουμε ή μήπως όχι την αίσθηση ότι ως Άνθρωποι αντιμετωπιζόμαστε – θάλεγα και ενεργούμε – με Σεβασμό, Αξιοπρέπεια Πολιτών, μελών εκλογικού Σώματος που δίνει ΕΝΤΟΛΕΣ εντός αντιπροσωπευτικού συστήματος σε ΟΛΟΥΣ τους εκπροσώπους κάθε λογής και επιπέδου και… «χώρου»; Έχουμε αποκοπεί από κάθε άλλον Ορίζοντα Ζωής και ΟΛΩΝ για ΟΛΟΥΣ από ΟΛΟΥΣ οι παρωπίδες έχουν καλά σφιχτεί μόνο σε… «οικονομία», τίποτ’ άλλο. Αλλά και εκεί ως «μονόδρομο» δρομολογίου ΟΛΩΝ των κάρων ΟΛΩΝ των «αφελών» υποζυγίων. ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ υπάρχει ΧΩΡΙΣ παρωπίδες και… καμουτσίκι για Ανθρώπους. ΝΕΟΙ Δρόμοι μπορούν να χαραχθούν. Και ιδιαίτερα ΔΡΟΜΟΙ ΝΕΩΝ πρέπει να υπάρχουν και όταν υπάρχουν να μην κλείνονται, ούτε παρωπίδες να… «επιδοτούνται» ή δωρεάν να χορηγούνται με σκοπό καθορισμού μονόδρομου… υποζυγίων.
Βλέπουμε «ομάδες συμφερόντων» στα στενά όρια επαγγέλματος κινούμενες ξεχωριστά με αποτέλεσμα να χάνουν το ΟΛΟ στην αλληλοσύγκρουση συμφερόντων με άλλες «ομάδες» αλλά λείπει η ΣΥΝΟΛΙΚΗ Εικόνα Οριζόντων ΚΟΙΝΩΝ διαδρομών και συμφερόντων ΣΥΝΟΛΟΥ με κοινό σκοπό Γενικού Καλού μέσα στο οποίο κάθε «ομάδα» βρίσκει το καλύτερο και γι’ αυτήν και το σύνολο. Υπάρχει συνεργασία εκπροσωπουμένων και εκπροσώπων ως ΜΕΡΟΣ συνόλου; Υπάρχουν εντολές ποιων προς ποιους για ποία και τι συζητείται σε βάθος και ουσία με ειλικρίνεια και ευθύνη, Συνέπεια και με Γνώση Λαού, Έθνους, ή έστω πολυσύνθετου συνόλου Ανθρώπων έστω και αντιμαχομένων υποσυνόλων αλλά ΕΝΤΟΣ ενός ευρύτερου πλαισίου ΜΕΣΑ στο οποίο υπάρχουν Αρχές, Κανόνες αλλά και ΚΟΙΝΟΙ ΣΚΟΠΟΙ, που υπερβαίνουν «ομάδες επιμέρους συμφερόντων»;
Μία οικονομική κρίση «κατάπιε» κάθε άλλη κρίση πολιτική, οικονομική, κοινωνική και θεσμών, προσδιορισμού πορείας και χαρακτηριστικών συνόλου, «εθνικής, τοπικής, ευρωπαϊκής, διεθνούς, παγκοσμιοποιημένης ή περιφερειοποιημένης». Η κοινωνία προηγείται των εκπροσώπων της. Οι εκλογές, η θέληση Εκλογικού Σώματος, η ψήφος του, η έκφραση τους παραποιείται, παρερμηνεύεται κάθε φορά από τους εντολοδόχους όπως θέλουν αυτοί επιμέρους και στο σύνολο τους και όχι όπως πράγματι εντέλλονται επιμέρους και όλοι μαζί από το Εκλογικό Σώμα. Συνέπεια, ειλικρίνεια, ενημέρωση, ευθύνη ΚΑΙ «ποινές για την ευθύνη» λείπουν. Για όσα λείπουν, αλλά θα έπρεπε, να υπάρχουν, διότι εφικτά είναι, ΠΡΕΠΕΙ να δώσουμε το ΠΑΡΟΝ όλοι μαζί σε μια ΚΟΙΝΗ εκδήλωση ΟΛΩΝ μαζί ενωτικά ως ΕΝΤΟΛΕΙΣ έναντι ΟΛΩΝ των κάθε φορά ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ σήμερα αυτών αύριο άλλων, αλλά με κυρίαρχο τον Σεβασμό τους στο Εκλογικό Σώμα και με την Κυρίαρχη Δύναμη πάντα του Εκλογικού Σώματος προς όσους επιλέξει για να είναι ΣΥΝΕΠΕΙΣ προς όσα ζητούν και παίρνουν ΕΝΤΟΛΗ ΕΔΩ. Με «μισόλογα, ψευδεντυπώσεις και ημίφως» η πολιτική όλων.
Υπάρχουν ελλείψεις που ΟΛΟΙ θέλουμε να λείψουν. Υπάρχουν Αρχές που ΟΛΟΙ θέλουμε να τηρούνται από ΟΛΟΥΣ. Γι΄αυτά τα κοινά όλων μας ΠΡΕΠΕΙ όλοι ΜΑΖΙ να δώσουμε ενωμένοι ένα ΠΑΡΟΝ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ, αλλιώς ουδείς, ουδέποτε, δι΄ουδέν κύριο και Ουσίας ζήτημα πρόκειται να υπολογίσει ΜΕΣΑ και ΕΞΩ τους ΕΝΤΟΛΕΙΣ. Προς τα ΕΞΩ κυρίως το ΜΗΝΥΜΑ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΛΑΟΣ και Έθνος, ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΔΩ προς τα ΕΞΩ και να υπολογίζουν όχι ως «κράτος με προβλήματα» ή «τεμαχισμένα αντικείμενα προς συναρμολόγηση όπως θέλουν άλλοι» αλλά Υπερασπιστές ΠΑΤΡΙΔΑΣ, πλούτου πατρίδας.
Έχω την πεποίθηση ότι «ΕΚΤΟΣ κρατικού χώρου μας» ΟΥΔΕΙΣ φίλος ή εχθρός θα υπολογίσει ένα «σύνολο» που ΔΕΝ έχει «ΦΩΣ στη ζωή κίνησής του» αλλά απλώς «αναπνοή ύπαρξής του». ΑΝΑΓΚΗ είναι εντός και εκτός συνόρων να δώσουμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ – Μέλη Εκλογικού Σώματος ΕΝΤΟΛΕΩΝ κατά το Σύνταγμα «κυρίαρχου» στο Πολίτευμα, να δώσουμε μια ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΗ παρουσία ως ΛΑΟΣ, ΕΘΝΟΣ, «σύνολο Ανθρώπων», σε τούτο τον τόπο που είναι «τόπος προβολής Νου και Ψυχής ΜΑΣ στον χρόνο αιώνες» την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Ότι δεν είμαστε «όντα σε νάρκη» αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ εν ΖΩΗ που την Τιμούμε και μας Αξίζει με το περιεχόμενο που ΕΜΕΙΣ της ΔΙΝΟΥΜΕ και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για ΑΥΤΗ εναντίον όσων δεν αποδεχόμαστε αλλά και υπέρ όσων εν συνειδήσει και με γνώση επιλέγουμε.
ΑΥΤΟ το ΦΩΣ Ύπαρξής ΜΑΣ με όποιο συγκεκριμένο καθένας θέλει να του δώσει περιεχόμενο να εκπέμπει και ΟΛΟΙ να συμμετέχουμε με ΚΟΙΝΟ στοιχείο συνένωσής μας στο σύνολο την Αξιοπρέπεια, τον Σεβασμό ΖΩΗΣ ΜΑΣ που τώρα «ανεπαισθήτως» λίγο – λίγο, υπόγεια τα χάνουμε ή έστω έτσι δείχνουμε προς «εκμετάλλευσή μας», χάνοντας ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ έδαφος, από άλλους, είτε εσωτερικά από «εκπροσώπους» που ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ο εντολέας ΤΟΥΣ και ΓΙΑΤΙ αλλά και κυρίως ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ που είναι το χειρότερο.
Με ενδιαφέρει ΑΥΤΟ το ΦΩΣ να ΦΑΝΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ψηλά στους δορυφόρους που μας καταγράφουν ότι ΕΔΩ σε τούτη την ΠΑΤΡΙΔΑ υπάρχει ΦΩΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ανθρώπων που είναι ζωντανοί, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ και κανένας να μη τολμήσει να αγνοήσει τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ, Κυβέρνηση – Αντιπολίτευση, φίλοι, εχθροί κοντά και μακριά μας, ΚΥΡΙΩΣ σε όσους ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ «δίνουμε καθαρό χέρι και προτείνουν σιδερογροθιά τους». Τα σύνορά μας ή τα προβλήματά μας έναντι τρίτων κρατών εγγυάται ΟΛΗ η Ευρώπη ως σύνορά ΤΗΣ ή προβλήματά ΤΗΣ; Είναι «διμερή προβλήματα» ή «προβλήματα μεταξύ Ευρώπης όλων των δικών της μελών έναντι  άλλων ... ξένων εκτός αυτής κρατών;».
Οι επικυρίαρχοι θα νικήσουν κι οι «υπήκοοι» θα ηττηθούν ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ χάσουν τις οικογένειές τους μέσα στο ΣΠΙΤΙ τους οι Άνθρωποι και μείνουν «ραγιάδες οποιουδήποτε τόπου και χρόνου» και είναι ντροπή η αφορμή να δίνεται για σχόλια γειτόνων ότι «επί αυτοκρατορίας τους χαράτσι στο ΣΠΙΤΙ δεν υπήρχε στην… Ευρώπη της κατοχής τους». Έγραφα προ διετίας για γείτονες: «δεν υπάρχει υγιής φιλία όταν εσύ δίνεις καθαρή ανοιχτή παλάμη και ο άλλος προτείνει σφιγμένη σιδερογροθιά». 
 Γι’ αυτό, αυτό που μπορώ να συνεισφέρω στα ΚΟΙΝΑ ως ΠΟΛΙΤΗΣ τούτη την Ώρα είναι μια
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ τα ΜΜΕ – Τύπον τους συμπολίτες στην πόλη, το χωριό, τον Δήμο, την Περιφέρεια, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα π.χ. 24:00΄ έως 24:15΄ να δείξουμε σε ΟΛΟΥΣ το ΦΩΣ των Οικογενειών ΜΑΣ ανάβοντας όλα τα φώτα εσωτερικά και εξωτερικά των ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ μας που ζούμε και ανατρέφουμε ΕΛΕΥΘΕΡΗ την οικογένειά ΜΑΣ, με βαθειά Πίστη στην Ελευθερία ΜΕΛΩΝ της κάθε Οικογένειας μέσα στην ΕΝΩΜΕΝΗ ευρύτερη Οικογένεια ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ως σύνολο Ανθρώπων που απαιτούν αλληλοσεβασμό από όλους «εντός και εκτός συνόρων» και είμαστε ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Ο καθένας ας δώσει το δικό του περιεχόμενο στη πράξη συμμετοχής του στο ΦΩΣ του «σπιτιού του χωρίς χαράτσι». Οικογένεια χωρίς σπίτι στο δρόμο δεν γίνεται, εκτός των «νομάδων» που έχουν όμως «δική τους σεβαστή οργάνωση».
Ειρηνική εκδήλωση Ζωής με ΦΩΣ Αλήθειας Ζωής εναντίον οποιωνδήποτε οποιασδήποτε νοοτροπίας εμποδίζει τον αλληλοσεβασμό σε όλους τους «χώρους» οποιωνδήποτε επιπέδων τοπικών, γενικών εντός και ΚΥΡΙΩΣ «εκτός συνόρων Πατρίδας ΜΑΣ» φίλων και εχθρών Λαού και Έθνους ΜΑΣ (ΧΩΡΙΣ τη συμμετοχή συμπολιτών σε τούτη τη πρόταση Πολίτη «μόνος δεν μπορώ να πράξω» ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε συμπολίτη μου θετικά ή αρνητικά να πράξει. «Αναλαμβάνοντας την ευθύνη» η απόρριψη σημαίνει συνέπειά μου απόσυρσής μου μένοντας κατά δύναμη και κρίση μου στη διάθεση όποιων πρωτοβουλιών συμπολιτών μου για το καλύτερο). 
Έχω καταγράψει όλα όσα σχετικά θέματα αναλυτικά πριν τούτη την τελευταία ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς συμπολίτες στην πατρίδα μας.
Η «προώθηση» ή απόρριψη από τα ΜΜΕ – Τύπον είναι καθοριστική, ως άσκηση δικαιώματος και υποχρέωσής τους εν Δημοκρατία.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη