Υλικά
Για 2 άτομα
2 φιλέτα τιλάπια
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια φρέσκα ρόκα
Για την σάλτσα μπεαρνέζ
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά φρέσκο χυμό λεμόνι
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα εστραγκόν 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκα
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
¾ του φλιτζανιού ζεστό λιωμένο βούτυρο
1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη στραγγισμένη και πολτοποιημένη
Εκτέλεση
Ξεπλένετε καλά τα φιλέτα τιλάπιας και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία λιώσει το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μαγειρεύετε τα ψάρια και απ’ τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για την σάλτσα μπεαρνέζ
Τοποθετήστε τους 2 κρόκους αυγών στο μπλέντερ. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το αποξηραμένο ή φρέσκο εστραγκόν και το ξίδι. Ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα για 1 δευτερόλεπτα.
Με το μίξερ στη δυνατή σκάλα, πολύ αργά προσθέτουμε το ζεστό λιωμένο βούτυρο.
Μόλις πήξει η σάλτσα ελαφρά ρίχνετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και διπλώνετε ανακατεύοντας απαλά με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πολτοποιημένη κάπαρη.
Αν η σάλτσα κρυώσει, ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί μέχρι να ζεστάνει.
Σερβίρετε τα φιλέτα τιλάπιας γαρνίροντας με την σάλτσα μπεαρνέζ και ψιλοκομμένη ρόκα.
Πηγή: sidagi