Απεργία και καταλήψεις σε δημαρχεία από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Την αντίθεσή της «στην κατάπτυστη συγκριτική αξιολόγηση αλλά και στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων και σχέσεων εργασίας σε Αορίστου Χρόνου που μόνο στόχο έχουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων» σημειώνει η ΠΟΕ ΟΤΑ που καλεί της μέλη της, αύριο Τρίτη να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, να καταλάβουν τα δημαρχιακά μέγαρα.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται από την ΠΟΕ ΟΤΑ «η «συγκριτική αξιολόγηση» δεν εφαρμόστηκε στους Δήμους έως και σήμερα, ενώ οι αιρετοί τάχθηκαν μετά και τις παρεμβάσεις των Συλλόγων-Μελών, στη μεγάλη τους πλειονότητα, κατά του αντισυνταγματικού μέτρου της «συγκριτικής αξιολόγησης».

Ζητήσαμε από την Κ.Ε.Δ.Ε. να καταδικάσει τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων με άλλα κριτήρια.

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε να είναι η αρχή ενός αυτοδιοικητικού κινήματος, αιρετών και εργαζομένων, που θα διευρυνθεί και θα αντισταθεί στο ξεπούλημα των βασικών υπηρεσιών των Δήμων.

Η συγκυβέρνηση παραμένει πιστή στο στόχο της, γεγονός που επιβάλλει τη συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση του διαρκή αγώνα των εργαζομένων.

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλοντας την αυταρχική πολιτική της συγκυβέρνησης που δεν διστάζει να επιστρατεύσει ακόμη και τη δικαιοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014, αλλά την πραξικοπιματική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας πριν από ένα χρόνο. Συμμετέχουμε μαζικά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Αρειο Πάγο, όπου συζητείται η προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, υπόθεση που θα έχει επίπτωση και στις δικαστικές υποθέσεις των συναδέλφων Σχολικών Φυλάκων.

Η Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, ορίζεται ως «ημέρα τοπικής αυτοδιοίκησης». Σε όλους τους Δήμους πραγματοποιούμε κατάληψη των Δημαρχιακών Μεγάρων από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι από όλους τους εργαζόμενους του κάθε Δήμου».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ, καταλήγει η ανακοίνωση λέει «όχι», «στην εφαρμογή του Ν.4250/2014, στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων, στο «νέο μισθολόγιο» με νέες μειώσεις μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων, στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην εκχώρησή τους στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα».

Δήμος Λαμιέων: Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής λόγω 24ωρης απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων
Από τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Ιωάννη Ρούλια ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 23/9/2014 και ώρα 12.00 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναβάλλεται λόγω 24ωρης απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων. 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη