ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας: Ο Παύλος Φύσσας ζει!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014
Ο Παύλος Φύσσας ζει!

Αγώνας ενάντια στους φασίστες και το σύστημα που τους γεννάει και τους στηρίζει

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή, ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς βίαιων δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες, σε κόμματα της αριστεράς, σε συλλογικότητες και αγωνιστές του κινήματος.

Η δολοφονία του Φύσσα δεν ήταν τυχαία. Η Χρυσή Αυγή φτιάχτηκε σαν μακρύ χέρι του συστήματος, σαν μια δολοφονική δύναμη κρούσης στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή οργή και να συντρίψει κάθε κοινωνικό, εργασιακό και δημοκρατικό δικαίωμα, κάθε αντίσταση, κάθε τι που κινείται εκτός του ρατσιστικού και σκοταδιστικού πλαισίου της.

Ο σύγχρονος καπιταλισμός και η κρίση του, γίνεται ο ίδιος βαθιά αντιδραστικός. Ξεφτιλίζει και καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας, δημιουργεί απόγνωση και φτώχια για να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και έτσι γεννάει και τροφοδοτεί το τέρας του φασισμού.

Απέναντί μας δεν έχουμε μόνο την Χρυσή Αυγή. Έχουμε την  Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και το κεφάλαιο που επιβάλλουν με τους εκβιασμούς και την βία δολοφονικές κυβερνήσεις και πολιτικές.

Το χνάρι του φασισμού δεν βρίσκεται μόνο στον Άγιο Παντελεήμονα, στις δολοφονίες και τα χτυπήματα αγωνιστών στις γειτονιές του Πειραιά, στο κυνηγητό των μεταναστών και των ομοφυλοφίλων. Βρίσκεται μέσα στο κράτος και τους μηχανισμούς της ΕΕ και του συστήματος.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο φασισμός δεν χτυπιέται από το κράτος και τις κυβερνήσεις. Μόνο η λαϊκή-εργατική πάλη μπορεί να τον συντρίψει. Με αντιφασιστικές  συνελεύσεις και ενωτικό μαζικό αγώνα να τους πετάξουμε έξω από κάθε γειτονιά, σχολείο, χώρο δουλειάς..

Οι εργαζόμενοι και η  νεολαία με την πάλη τους μπορούν να επιβάλλουν:

- την καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Να απαγορευτεί η κρατική της χρηματοδότηση. Να πέσει άπλετο φως στους χρηματοδότες, στους υποστηρικτές της μέσα στο κράτος, στην αστυνομία στον στρατό.

-την διάλυση κάθε κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κλπ) που αποτελούν τη φασιστική σφηκοφωλιά.

- τις δημοκρατικές πολιτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα που απαιτεί η εποχή μας, την δημοκρατία στους τόπους δουλειάς, την λαϊκή κυριαρχία.

- τις ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα και τον πολιτισμό που εμπνέεται από την ιδεολογία της κοινωνικής απελευθέρωσης, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την ανοχή στην διαφορετικότητα, κόντρα στο σκοταδισμό, τη θρησκοληψία, τον ρατσισμό, το σεξισμό, τη γενικευμένη κοινωνική και ιδεολογική αντίδραση και οπισθοδρόμηση.

-Να πετάξουμε από πάνω μας τους αστούς πολιτικούς και τα αφεντικά τους τραπεζίτες κι επιχειρηματίες, την μισητή τρόικα, την ΕΕ που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση μαζί με φασιστικά πιόνια τους.

- Να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής με στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή αυτής της βάρβαρης επίθεσης.

- Να αμφισβητήσουμε και να γκρεμίσουμε την καπιταλιστική κυριαρχία, να παλέψουμε και να κερδίσουμε έναν «άλλο δρόμο», τον δρόμο του σύγχρονου κομμουνισμού με κέντρο έναν άνθρωπο απελευθερωμένο από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της βίας και της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Στα πλαίσια των πανελλαδικών αντιφασιστικών κινητοποιήσεων που γίνονται σε όλη τη χώρα, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη-δολοφόνο-φασίστα Ρουπακιά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας συμμετέχει και καλεί στο διήμερο αντιφασιστικών κινητοποιήσεων στη Λαμία:

Όλοι αύριο Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη Λαμία, στην Πλατεία Πάρκου, στις 8:00μμ.

Όλοι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Πάρκου, στις 7:00μμ, στη δεύτερη μέρα αντιφασιστικών εκδηλώσεων, με ζωντανή αναμετάδοση της μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Ενδεικτικά, αντιφασιστικές πορείες και εκδηλώσεις διοργανώνονται την Πέμπτη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας:
ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, Κερατσίνι, Π. Τσαλδάρη, 6μμ 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άγαλμα Βενιζέλου 6.30μμ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ Νομαρχία, 6μμ
ΠΑΤΡΑ Πλατεία Γεωργίου 7μμ
ΧΑΝΙΑ,  Πλατεία Αγοράς, 7.30μμ
ΡΕΘΥΜΝΟ Δημαρχείο 6μμ, θα ακολουθήσει συναυλία στην Πλ. Μικρασιατών 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Πλατεία Ελευθερίας 6.30μμ
ΞΑΝΘΗ, Κεντρική Πλατεία 6μμ 
ΚΟΜΟΤΗΝΗ, Κεντρική Πλατεία 6μμ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, Δημαρχείο 6μμ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Πλατεία 23ης Μαρτίου, 8μμ
ΒΟΛΟΣ, Πλατεία Ελευθερίας 6μμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Facebook: ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη