Κρεατικά
Χοιρινό με μανιτάρια και κασέρι στο πήλινο
Υλικά :
1 1/5 κιλό χοιρινό μπούτι κομένο σε μικρά κοματάκια (κύβους)
1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
1 κονσέρβα κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομένα
2 μέτρια κρεμύδια κομένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ ή ουίσκι
ελαιόλαδο
250 γρ. κασέρι ή ρεγκάτο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε το κρέας , το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε λίγο απο το τηγάνι να ροδίσει
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμύδια ροδέλες και τα μανιτάρια για λίγα λεπτά
Εν συνεχεία προσθέτουμε τα κομματάκια ντομάτας και βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κοματάκια χοιρινού και το κονιάκ ...
Αφήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον το φαγητό να βράσει και αφού εχει το χοιρινό σχεδόν ψηθεί ρίχνουμε το φαγητό σε ενα πήλινο ή και πυρέξ (εαν δεν έχουμε πήλινο ) προσθέτουμε το τυρί κομένο σε μικρούς κύβους και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ακόμα μέχρις ώτου λίωσει το τυρί και βράσει ικανοποιητικά το κρέας.
Χοιρινό με μανιτάρια και κασέρι στο πήλινο
Υλικά :
1 1/5 κιλό χοιρινό μπούτι κομένο σε μικρά κοματάκια (κύβους)
1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια
1 κονσέρβα κονκασέ ντοματάκια ψιλοκομένα
2 μέτρια κρεμύδια κομένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ ή ουίσκι
ελαιόλαδο
250 γρ. κασέρι ή ρεγκάτο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε το κρέας , το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε λίγο απο το τηγάνι να ροδίσει
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμύδια ροδέλες και τα μανιτάρια για λίγα λεπτά
Εν συνεχεία προσθέτουμε τα κομματάκια ντομάτας και βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κοματάκια χοιρινού και το κονιάκ ...
Αφήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον το φαγητό να βράσει και αφού εχει το χοιρινό σχεδόν ψηθεί ρίχνουμε το φαγητό σε ενα πήλινο ή και πυρέξ (εαν δεν έχουμε πήλινο ) προσθέτουμε το τυρί κομένο σε μικρούς κύβους και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ακόμα μέχρις ώτου λίωσει το τυρί και βράσει ικανοποιητικά το κρέας.