Σουτζουκάκια
Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μπλέντερ
2 αυγά
150 gm φρυγανιά τριμμένη
1 κύβο βοδινό
1 κύβο βασιλικό
1 κύβο σκόρδο
1 σφηνάκι ούζο
2 κουταλιές της σούπας κύμινο
Αλάτι
πιπέρι μαύρο
Υλικά για την σάλτσα:
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα συν μια κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Λίγο κανέλα και μπαχάρι τριμμένο
Μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Λίγο αλάτι
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι, και περιχύνουμε με αυτό τα σουτζουκάκια.
Τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πιουν το ζουμί και μήνη η σάλτσα.
Σερβίρονται, σκέτα, με μακαρόνια, με ρύζι, με πατάτες τηγανιτές.