Φιλέτο πιπεράτο

 Κρεατικά
Φιλέτο πιπεράτο


Υλικά (για 4 μερίδες):

    4 μοσχαρίσια φιλέτα
    2 κουταλιές πράσινο πιπέρι (κατά προτίμηση απο βαζάκι με άλμη)
    1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
    2 σφηνάκια ουίσκι
    4 κουταλιές βούτυρο
    1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
    αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές βούτυρο, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για 3-4'.

Σβήστε με το ουίσκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 4-5' μέχρι να δέσει.

Σωτάρετε τα φιλέτα σε 2 κουταλιές βούτυρο και απο τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτά. Αλατίστε και ψήστε τα στο φούρνο ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σας για 10-12' στους 200C (για μέτριο ψήσιμο) ή 22-25' (για καλοψημένα).

Σερβίρετε τα φιλέτα με την πιπεράτη σάλτσα και συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά κήπου.

Καλή όρεξη!
typos.com.cy

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!