Κρεατικά
Φιλέτο πιπεράτο
Υλικά (για 4 μερίδες):
4 μοσχαρίσια φιλέτα
2 κουταλιές πράσινο πιπέρι (κατά προτίμηση απο βαζάκι με άλμη)
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 σφηνάκια ουίσκι
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές βούτυρο, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για 3-4'.
Σβήστε με το ουίσκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 4-5' μέχρι να δέσει.
Σωτάρετε τα φιλέτα σε 2 κουταλιές βούτυρο και απο τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτά. Αλατίστε και ψήστε τα στο φούρνο ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σας για 10-12' στους 200C (για μέτριο ψήσιμο) ή 22-25' (για καλοψημένα).
Σερβίρετε τα φιλέτα με την πιπεράτη σάλτσα και συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά κήπου.
Καλή όρεξη!
typos.com.cy
Φιλέτο πιπεράτο
Υλικά (για 4 μερίδες):
4 μοσχαρίσια φιλέτα
2 κουταλιές πράσινο πιπέρι (κατά προτίμηση απο βαζάκι με άλμη)
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 σφηνάκια ουίσκι
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές βούτυρο, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρετέ τα σε μέτρια φωτιά για 3-4'.
Σβήστε με το ουίσκι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αλατίστε και αφήστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 4-5' μέχρι να δέσει.
Σωτάρετε τα φιλέτα σε 2 κουταλιές βούτυρο και απο τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτά. Αλατίστε και ψήστε τα στο φούρνο ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σας για 10-12' στους 200C (για μέτριο ψήσιμο) ή 22-25' (για καλοψημένα).
Σερβίρετε τα φιλέτα με την πιπεράτη σάλτσα και συνοδέψτε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά κήπου.
Καλή όρεξη!
typos.com.cy