O ΛΑ.Ο.Σ. για το αφιέρωμα της ΝΕΡΙΤ με τίτλο «Ενάντια στη λήθη – Δικτατορία στην Ευρώπη»

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Στις 15 Σεπτεμβρίου εορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας και επ ευκαιρία η κρατική τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) την ίδια μέρα στις 21:00 είχε αφιέρωμα με τίτλο «Ενάντια στη λήθη – Δικτατορία στην Ευρώπη»

Την εκπομπή παρουσίασαν ένας καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και μία κυρία που αναφέρθηκαν στα δικτατορικά καθεστώτα της Πορτογαλίας που ανετράπη τον Απρίλιο του 1974 , της Ισπανίας που τελείωσε τον Νοέμβριο του 1975 και της Ελλάδος (χούντα) που κατέρρευσε τον Ιούλιο του 1974.

Ξέχασαν ; Τους διέφυγε; ή αμέλεια ; Δεν αναφέρθηκαν καθόλου στα δικτατορικά καθεστώτα της Ρουμανίας της Πολωνίας και της Ουγγαρίας  που κατελύθησαν πολύ πιο πρόσφατα , το 1989, της Αν. Γερμανίας και Βουλγαρίας που ανετράπησαν το 1990 και της Σοβιετικής Ένωσης και της Αλβανίας που τελείωσαν το 1991  τα οποία μαζικά και συστηματικά παραβίαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα με ατομικές και συλλογικές δολοφονίες και εκτελέσεις ,θανάτους σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως , πείνα, εκτοπίσεις , βασανιστήρια , δουλική εργασία και άλλες μορφές μαζικού φυσικού τρόμου με αποτέλεσμα έναν τεράστιο αριθμό (εκατομμύρια !!) θυμάτων.

Ο κ. Καθηγητής και η κυρία που παρουσίασαν την εκπομπή μαζί με τον παρουσιαστή της ΝΕΡΙΤ , σε μια άλλη εκπομπή θα μας μιλήσουν και για αυτές τις δικτατορίες της Ευρώπης ; ή μήπως η ΝΕΡΙΤ θα καλέσει κάποιους άλλους να μιλήσουν γι αυτό το θέμα έτσι ώστε οι τηλεθεατές που πληρώνουν (δηλαδή όλοι οι Έλληνες) για να υπάρχει και να λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ , να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την δικτατορία στην Ευρώπη; Εκτός εάν η ΝΕΡΙΤ θεωρεί ότι αυτά τα καθεστώτα δεν ήταν δικτατορικά , εκτός εάν θεωρεί ότι ο Εμβέρ Χονζτα , ο Τσαουσέσκου , ο Στάλιν και οι λοιποί …σύντροφοι ήταν δημοκράτες.


                                                                                             Θ. Τουσιάδης
                                                                                        Υπεύθυνος  ΛΑ.Ο.Σ.
                                                                                          Περιφέρειας  Στερεάς  Ελλάδος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη