ΛΑ.Ο.Σ.: Γιατί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας επιμένει να βλέπει 100 χρόνια πίσω;

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Γιατί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας επιμένει να βλέπει 100 χρόνια πίσω και δεν θέλει να βλέπει μπροστά ;

Γιατί επιμένει να ασχολείται και να θέλει πάση θυσία να οργανώσει το “παζάρι” στον χώρο της ΠΕΛ και μάλιστα ενάντια στην θέληση όλων των φορέων της Λαμίας ;

Γιατί δεν αποφασίζει να οργανώσει κλαδικές εκθέσεις που να έχουν σχέση με τις αγροτικές δραστηριότητες της περιοχής και να είναι σύμφωνες με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου ;

Λέει ο νόμος : «Σκοπός της ΠΕΛ …. η προβολή γεωργικών μηχανημάτων μετ’ επιδείξεως του τρόπου λειτουργίας αυτών . . . .την παρουσίασιν της επιτελουμένης προόδου εις τον τομέα της εκμηχανίσεως της γεωργίας και των γεωργικών βιομηχανιών….»

Στην Φθιώτιδα υπάρχουν πάνω από 7 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και στην Ελλάδα 150 εκατομμύρια. Η Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο . Έκθεση λοιπόν για την «Τεχνολογία στην καλλιέργεια και την συγκομιδή της ελιάς και στην επεξεργασία και την συσκευασία της ελιάς και του λαδιού» .

Αυτός είναι ο σκοπός της ΠΕΛ . Έτσι βοηθάει τους αγρότες. Έτσι δίνει ζωή την Λαμία και στις γύρο πόλεις

Επίσης ο νόμος λέει : «…..ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού και την δημιουργία κινήτρων παραγωγικής δραστηριότητος, ως και την προβολή πάντως γεωργικού προϊόντος.» Βάση αυτών λοιπόν θα μπορούσε να οργανωθεί  μια έκθεση που θα απευθύνεται σε όλους τους αγρότες αλλά και στους πάρα πολλούς νέους που σήμερα για πρώτη φόρα θέλουν να ασχοληθούν με την γη και με θέμα : «Προτάσεις για νέες καλλιέργειες. Αρωματικά φυτά, στέβια, ρόδι, μύρτιλο, ιπποφαές, αλλόη, γκότζι, κρανιά, αρώνια.»

Έτσι η ΠΕΛ βοηθάει τους αγρότες και εκπληρώνει τον σκοπό της ίδρυσης της. Χιλιάδες οι ενδιαφερόμενοι. Χιλιάδες οι επισκέπτες. Ζωή στον τόπο

Και θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες ιδέες για κλαδικές εκθέσεις που αφορούν τους αγρότες (Υδροπονικές καλλιέργειες, Θερμοκήπια, Οινοποιία, Ντομάτα, Ρύζι)

Ας σοβαρευτούμε και ας ξεχάσουμε τα παζάρια και τα πανηγύρια. Με σοβαρότητα και πολύ δουλεία η ΠΕΛ θα μπορούσε να είναι βασικός παράγων ανάπτυξης της Λαμίας , της γύρω περιοχής αλλά και όλης της Φθιώτιδας.

                                                                                  Θ. Τουσιαδης

                                                                                          Υπεύθυνος Περιφέρειας

                                                                                       Στερεάς Ελλάδος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη