Η Μαρία Σπυράκη καλωσόρισε τους 1000 νέους ασκούμενους των ευρωπαϊκών οργάνων, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τους 1.000 νέους ασκούμενους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποδέχθηκε το πρωί η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ. κα. Mαρία Σπυράκη.
Η κα. Σπυράκη εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καλωσόρισε τους νέους λέγοντας ότι αποτελεί τιμή και χαρά για αυτή να υποδέχεται νέους από όλη την Ευρώπη, που με τα προσόντα τους και τη θέλησή τους θα κληθούν μια μέρα να διαδώσουν και να προχωρήσουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες.
«Η Ευρώπη σήμερα» τόνισε η κα. Σπυράκη « εξέρχεται από τη βαθύτερη κρίση των τελευταίων 60 ετών και η πρόκληση για όλους μας είναι να συμβάλουμε στο να βγει ενωμένη και με τις λιγότερες απώλειες.
Προέρχομαι από την Ελλάδα, μια χώρα που βίωσε την κρίση με τον πιο έντονο και δραματικό τρόπο και κατάφερε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού κατορθώσαμε πριν από λίγο καιρό να βγούμε στις αγορές και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε απαγκιστρωθεί και από το Δ.Ν.Τ. Όπως έχει τονίσει και ο πρόεδρος Γιούνκερ, η Ευρώπη χρειάζεται αποκλειστικά ευρωπαϊκές λύσεις για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι να δουλέψουμε.»
Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο θέμα της ανεργίας των νέων λέγοντας: «Η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων είναι πρωταρχικός μας στόχος. Μπορεί εμείς ως πολιτικοί, να μην έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε θέσεις εργασίας, έχουμε όμως τη δυνατότητα και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον, ώστε οι νεοσύστατες εταιρίες (start ups) να μπορούν να δράσουν και να μην μας εγκαταλείπουν για άλλες αγορές παίρνοντας την προοπτική εκατομμυρίων μελλοντικών θέσεων εργασίας.»
Η κα. Σπυράκη μίλησε και για την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνοντας ότι: « Ένας σημαντικός τρόπος, όχι μόνο για να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη Ευρώπη αλλά και για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, είναι να προωθήσουμε την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς, ιδίως όσον αφορά την ενέργεια.
Ο ενεργειακός εφοδιασμός μας στηρίζεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό σε πολιτικά ασταθείς περιοχές. Και μιλώ για την Ουκρανία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση εισάγουμε το 53% της ενέργειας που καταναλώνουμε, με κόστος μεγαλύτερο από 1 δισ. την ημέρα. Στην Ελλάδα εισάγουμε το 40% της ενέργειας από την Ρωσία. Και σε πολλά άλλα κράτη μέλη, η παροχή εξαρτάται από έναν μόνο εξωτερικό προμηθευτή.
Αυτός είναι ο λόγος που εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση μιας πραγματικής Ενεργειακής Ένωσης, ώστε να εξασφαλίσουμε ασφαλή και οικονομικά προσιτή ενέργεια για όλα τα κράτη-μέλη.»