Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες
1 κουτάκι μπύρα(330 ml)
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
κόκκους από κόλιανδρο
κόκκους από μπαχάρι
φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
3 πατάτες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για την μαρινάδα και τα τοποθετείτε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος.Βάζετε και τις μπριζόλες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 12 ώρες.Κάθε 2-3 ώρες τις αναποδογυρίζετε ώστε να μαριναριστούν καλά και από τις 2 πλευρές.
Κόβετε την μεριά που οι μπριζόλες έχουν το λίπος όπως στην διπλανή φωτογραφία.Αυτό θα τις βοηθήσει να ψηθούν ομοιόμορφα.
Κόβετε τις πατάτες και τις τοποθετείτε σε ένα πυρέξ.
Τοποθετείτε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες και προσθέτετε την μαρινάδα.Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά στους 220 C.Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε άλλα 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και οι μπριζόλες.
Πηγή: cookcool