Αναχρηματοδότηση των υπαρχόντων δανείων στις ΜΜΕ από τα Διαθρωτικά ταμεία, ζητά η Μαρία Σπυράκη

Αναχρηματοδότηση των υπαρχόντων δανείων των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων  από τα Διαθρωτικά ταμεία , ζητά  η ευρωβουλευτής της ΝΔ  Μαρία Σπυράκη , με παρέμβαση της στην ακρόαση της νέας επιτρόπου για την περιφερειακή ανάπτυξη. Η κ.Σπυράκη έθεσε στην ακρόαση τις επιπτώσεις της κρίσης στις ΜΜΕ στην Ελλάδα και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να πάρουν ανάσα οι μικρομεσαίοι . Ολόκληρη η ερώτηση της κ. Σπυράκη έχει ως εξής:

« H στενότητα πιστώσεων την οποία δημιούργησε  η οικονομική κρίση,  έχει μειώσει την πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε κεφάλαια και πιστώσεις. Για να λυθεί το πρόβλημα αυτό χρειάζονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία . Πρώτα με τη μόχλευση χρηματοδότησης  και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα , αλλά και με την αύξηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από την Επιτροπή.

Θεωρεί η υποψήφια επίτροπος ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία αυτά πρέπει να επεκταθούν και άλλο έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που επιβάλλει η οικονομική κρίση; Είμαι Ελληνίδα και γνωρίζετε πόσο βαριές είναι οι επιπτώσεις στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Είμαστε άλλωστε οι πρωταθλητές της ανεργίας.

Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουμε  τα  διαρθρωτικά  ταμεία για την χρηματοδότηση νέων δανείων αλλά και για χρηματοδότηση κεφαλαίων κίνησης ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης».

Απαντώντας η κ.  Κρέτου,  εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τον ελληνικό λαό και τόνισε τη σπουδαιότητα της πολιτικής συνοχής για όλες τις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση.

«Οι χώρες αυτές έδωσαν μεγάλο  αγώνα ώστε να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση λιτότητας. Και δυστυχώς έγιναν πολλές θυσίες και ως προς τις επενδύσεις . Γνωρίζω ότι το 70% των επενδύσεων στην Ελλάδα  αφορούν το δημόσιο τομέα όμως θα  πρέπει  να δούμε το σημαντικό ρόλο των χρηματοδοτικών εργαλείων  ιδιαίτερα για τις νέες γενεές ώστε να τους προσδώσουμε την κατάλληλη σημασία ως προς τη χρήση αυτών των επενδύσεων. Και να υπάρχει και περιθώριο ελιγμών για επιπρόσθετες επενδύσεις ιδιαίτερα στους δύσκολους αυτούς καιρούς  όπου το δημόσιο χρήμα είναι περιορισμένο» επεσήμανε μεταξύ άλλων η υποψήφια Επίτροπος.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη