Ομελέτα με πατάτες φούρνου



 Καθημερινή κουζίνα
Ομελέτα με πατάτες φούρνου
Υλικά:

    4 - 5 μέτριες πατάτες (μια καλή τηγανιά)
    2 κούπες ρεγκάτο
    λίγη φέτα
    8 -10 αβγά
    ½ κούπα γάλα
    1 ντομάτα
    1 πιπεριά
    ρίγανη, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

    Τηγανίζουμε τις πατάτες χωρίς να ξεροψηθούν και στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
    Αλατίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε πυρέξ τόσο μεγάλο έτσι ώστε η στρώση να μην έχει πάχος πάνω από 2-3 εκατοστά.
    Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, 1 κούπα τριμμένο τυρί, αλατοπίπερο και αρκετό μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και τη φέτα.
    Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες, κάθετα προς το κοτσάνι της. Κάνουμε το ίδιο με την πιπεριά (όπως για την πίτσα). Στρώνουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες και τις πιπεριές στην επιφάνεια της ομελέτας.
    Αλατίζουμε λίγο τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!