Ο Γιάννης Γεωργαντάς, Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας, ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με αφορμή τις δημοσκοπήσεις

Λαμία, 11 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φίλες και φίλοι,
Με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και με δεδομένο πως σε ένα σημαντικό βαθμό επηρεάζουν τις τελικές αποφάσεις των εκλογέων εκτιμώ πως είναι ώρα να μιλήσουμε για ορισμένα πράγματα και στην κατεύθυνση αυτή θα επισημάνω δύο προβληματισμούς μου.
Πρώτον, είναι γνωστό πως η κυβέρνηση το 2014 κατέθεσε τροπολογία μέσω της οποίας αίρεται η απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων για ένα διάστημα δεκαπέντε ημερών πριν από τις εκλογές που ίσχυε μέχρι τότε και πλέον επιτρέπεται η δημοσιοποίηση τους έως και την τελευταία Παρασκευή της προεκλογικής περιόδου. Νομίζω πρέπει οι προοδευτικοί πολίτες να αναρωτηθούμε τι και ποιους εξυπηρετεί αυτή η αλλαγή.
Δεύτερον, θα ήθελα να επισημάνω το μεγάλο θεσμικό κενό που υπάρχει γύρω από τον τρόπο διεξαγωγής των μετρήσεων κοινής γνώμης. Στην πράξη η αντικειμενικότητα των δημοσκοπήσεων επαφίεται στην ευσυνειδησία των ίδιων των εταιρειών χωρίς να υπάρχει σαφής πρόβλεψη για οποιουδήποτε είδους έλεγχο της αξιοπιστίας τους από την πολιτεία. Αυτό δημιουργεί εύλογη δυσπιστία και ταυτόχρονα απαξιώνει ένα επιστημονικό εργαλείο καθώς απουσία ελέγχου δεν είναι λίγες οι φορές που βαπτίζετε στατιστικό σφάλμα η ξεκάθαρη στατιστική απάτη.
Κλείνοντας, είναι αυτονόητη η δέσμευση μου πως θα προσπαθήσω στο βαθμό που μπορώ να μεταρρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Επιπλέον, θα ήθελα να σας προσκαλέσω στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου τη Δευτέρα στις 6μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Διάκου της Λαμίας για να διαψεύσουμε για μία ακόμη φορά, μέσω της μαζικής παρουσίας μας, το αρνητικό κλίμα που ορισμένα συμφέροντα θέλουν να δημιουργήσουν για το Κίνημα!
Καλό μας αγώνα!
Ιωάννης Γ. Γεωργαντάς
Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!