«Ο τσομπάνης, το πρόβατο, οι κυβερνώντες, οι αξιωματούχοι, οι τράπεζες και οι τραπεζίτες» του Δημήτρη Μπουντουτσίδη


Ο   ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ,  ΤΟ  ΠΡΟΒΑΤΟ,  ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ, ΟΙ  ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Του Δημήτρη Μπουντουτσίδη
Αναλυτής Συστημάτων Η/Υ.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?.
 Εδώ είναι ο προβληματισμός με τα πολιτικά σποτ ορισμένων κομμάτων που εκφοβίζουν τον κόσμο (και τα έχω πάρει στο κρανίο) για το μάντρωμα, τα πρόβατα, τον Τσομπάνο και διερωτώμαι.

1ον.  Να κάνουμε μούγγα στην Στρούγκα?.
 2ον. Να γίνουμε πρόβατα?.
3ον.  Να ακολουθήσουμε το κοπάδι? ή
4ον.  Να υπακούσουμε στον τσομπάνη?.
Κατά την άποψη μου και σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα που παρακάτω θα αναφέρω,  το κουμάντο το κάνει ο τσομπάνης και όχι τα πρόβατα. Ο τσομπάνης είναι οι τράπεζες και οι υπόλοιποι τα πρόβατα (δεν αναφέρομαι σε σένα) και φυσικά και οι δικές μας Τράπεζες, δηλαδή οι Ελληνικές, δεν είναι Ελληνικές αλλά των μετόχων πέραν του ατλαντικού (για τον λόγο αυτό όσοι και όσες ονειρεύονται για κοπή δικού μας νομίσματος, καλύτερα να σιωπούν).

Είπε ο Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:
»Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.»
…Αφού ο Λίνκολν τρομοκρατήθηκε από τον δανεισμό και τους τόκους των τοκογλύφων τραπεζιτών-μετόχων και από το 24% τόκων, του πήγαν στο 36%. Τους αγνόησε (τραπεζίτες-μετόχους) και ενεργοποίησε όλα τα εργαλεία που είχε ως Κυβερνήτης και Κράτος. Εκδίδει χρήματα (και καλά έκανε) για να γλυτώσει τη Χώρα του από τις πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τον Τσομπάνη-Τράπεζα.
ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ, ΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΙ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ, τον δολοφονούν.
Α). Είναι γνωστό ότι μετά από αυτή την δολοφονία του Αβραάμ Λινκολν από το 1865 κανένας μέχρι την εποχή του, δεν τα έβαλε μαζί τους έως ότου, εμφανιστεί ένας άλλος μεγάλος πολιτικός-Κυβερνήτης Τζον Κένεντι (τον θαύμαζα αυτόν τον άνθρωπο, μαθητής Γυμνασίου τότε), δεν τόλμησε να εκδώσει χρήματα και να αρνηθεί να δανείζετε από τον ΤΣΟΜΠΑΝΗ ή να μη πληρώνει, τους τόκους στον τσοπάνη.
Β). Μετά από 100 χρόνια, θέλησε να απαλλαγεί από τους ΤΣΟΜΠΑΝΑΡΑΙΟΥΣ και ο άλλος μεγάλος Πολιτικός –Κυβερνήτης  Τζον Κενεντι, εκδίδοντας και αυτός χρήματα άτοκα. Δεν πέρασε πολύς καιρός –δολοφονείτε- και αυτός.       
Γ). Πολλά μπορούμε να πούμε για τους οικονομικούς δολοφόνους, για τις μεθοδεύσεις τους και πόσοι άλλοι έχουν δολοφονηθεί από αυτούς τους τσοπαναραίους με τις πλούσιες αποδοχές και παχυλούς μισθούς τους. Πως δρουν τα υπουργεία οικονομικών και ποιοι τους ελέγχουν. Τον ρόλο της Federal Reserve,  κ.λ.π, κ.λ.π.
Τελικώς,
Μετά την δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν και Τζον  Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν τόλμησε να τα βάλει με τους τσοπαναραίους-τράπεζες και για την ιστορία αναφέρω.
Οι δολοφόνοι και του Αβραάμ Λινκολν και του Τζον Κένεντι ήταν του περιβάλλοντος τους και, δολοφονήθηκαν λίγο πριν δικαστούν.
Όμως, όλα τα παραπάνω,
Δεν τα αναφέρω για να φοβηθεί κάποιος και να τρομοκρατηθεί. Τα αναφέρω και λέω, ως πότε θα τρομοκρατούμαστε από αυτούς τους τρομοκράτες και τις αλλαγές που οι λαοί επιδιώκουν και επιθυμούν?.
Ως πότε οι Κυβερνόντες με τους αξιωματούχους τους θα μας φοβίζουν?.
 Ως πότε θα μας κυριεύει ο φόβος?.
 Ο ΑΒΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛ και ο ΤΖΟΝ ΚΕΝΕΝΤΙ θυσιάστηκαν για να ξεκαθαρίσουν την διαπλοκή και την διαφθορά. Εμείς τι κάνουμε?.
Ακολουθούμε τον φόβο ή το θάρρος με προοπτική κάποια μέρα να σταματήσει ο τρόμος των ΤΣΟΠΑΝΑΡΑΙΩΝ και των ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ του?.
Καταλήγοντας και φθάνοντας στο τέλος αυτού του κειμένου, εκφράζω ως απλός πολίτης, την σκέψη και τα θέλω μου.
Οι ηγέτες, οι αξιωματούχοι και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά ή τις επιστήμες ή τις τέχνες και κατοικοεδρεύουν στην Ευρώπη. Πρέπει να υψώσουν την φωνή τους απέναντι στη διαφθορά, στον υπέρμετρα πλουτισμό, στην σαπίλα, στην διαπλοκή, στον υπέρμετρα καταναλωτισμό, στον …, στην …, και να δημιουργήσουν παιδεία που να μην έχει σχέση με την υπογράμμιση των παραπάνω λέξεων και,    
1ον. Όποιος φοβάται, κλείνεται στον εαυτό του.
2ον. Όποιος αγαπά το προσωπικό του συμφέρον, είναι άβουλος για αλλαγές.
3ον. Όποιος είναι άβουλος, είναι πρόβατο.
4ον. Όποιος είναι πρόβατο, χρειάζεται τσομπάνο.
Δημήτρης Μπουντουτσίδης
21-1-2015


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη