Μπιφτέκια σολομού
Υλικά (για 2 μπιφτέκια)
350γρ φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα1κουτ. σούπας κάρρυ πάστα (στα ράφια με Ασιατικά προϊόντα)
1κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανού
1κουτ. γλυκού σόγια σος
1κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
Λεμόνι
Λεπτές φέτες καρότου και κολοκυθιού
1κουτ. σούπας λευκό ξύδι
1κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβετε το σολομό σε μικρά κομμάτια και τον τοποθετείτε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Πολτοποιείτε με διακοπτόμενη λειτουργία 30 το πολύ δευτερολέπτων το μείγμα. Με λαδωμένα χέρια πλάθετε τα μπιφτέκια και αφήνετε για 15 λεπτά.
Ψήνετε σε γκριλ ή σε μαντεμένιο τηγάνι για 15 λεπτά γυρίζοντας μια φορά. Όσο τα μπιφτέκια ψήνονται κόβετε με τον πατατοκαθαριστή λεπτές φέτες καρότου και κολοκυθιού και τα μαρινάρετε με το μείγμα ξυδιού ζάχαρης. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι μπασμάτι ατμού.