Γιάννης Κούτσικος: γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ


Γιάννης Κούτσικος: γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ
Είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα εκπροσωπώντας τους Οικολόγους Πράσινους, γιατί σ’ αυτές τις εκλογές η Αριστερά και η Οικολογία συμπορεύονται σε μια μεγάλη συμμαχία, πρωτόγνωρη για τον τόπο μας. Μια συμμαχία και μια προγραμματική εκλογική συνεργασία, που προτάσσει το συλλογικό συμφέρον.
Στο μετερίζι αυτό βρεθήκαμε σήμερα, και θα βρεθούμε και αύριο, με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, που θέλουν να βάλουν τέλος στη μιζέρια και να ανοίξει ο δρόμος στην ελπίδα. Τα προτάγματα της αριστεράς, για κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των φτωχών και αδυνάτων,  συνδυάζονται και συμπληρώνονται με τα προτάγματα της οικολογίας για την βιωσιμότητα και την προστασία των βασικότερων αγαθών: του νερού, της τροφής, του κλίματος και γενικά της φύσης. Γιατί η οικολογία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι άμεση αναγκαιότητα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, γιατί ήταν σαφές ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη λιτότητα θα είχε ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα στο περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά και τη μισθωτή εργασία. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, είναι φανερό ότι οι χειρότερες προβλέψεις έχουν γίνει πραγματικότητα. Η ανεργία είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ακόμα, ενώ το περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά έχουν δεχθεί σοβαρά πλήγματα και βρίσκονται υπό διαρκή απειλή.
Προσπαθήσαμε, με όσες δυνάμεις είχαμε στη διάθεσή μας, μέσα από θεσμούς όπως το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στους δρόμους και τις πλατείες, με τα κινήματα των πολιτών, να σώσουμε από το ξεπούλημα και την καταστροφή το περιβάλλον και τα συλλογικά αγαθά (εξόρυξη χρυσού, ιδιωτικοποίηση νερού, παραλίες, δάση κ.ά.)
Στην Φθιώτιδα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια σειρά ζητήματα οικολογικού χαρακτήρα των κυβερνητικών επιλογών, όπως το ξεπούλημα των ιαματικών πηγών και του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, τα μεταλλεία και τα αιολικά πάρκα στην Οίτη, την υποβάθμιση του ρόλου των Προστατευόμενων Περιοχών NATURA, την εγκατάλειψη του Μαλιακού και του Σπερχειού, την μεγάλη τουριστική επένδυση στον Έξαρχο, τους οδικούς άξονες και την καταστροφή της κοιλάδας του Σπερχειού. Υπερασπιστήκαμε και τονίσαμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας με βασικούς άξονες τον πρωτογενή τομέα και τον ήπιο βιώσιμο τουρισμό, την στροφή στην πράσινη οικονομία, την ενεργειακή ανασυγκρότηση και την αναζωογόνηση της υπαίθρου με συγκεκριμένα μέτρα και πρόγραμμα στον αγροτικό και στον δασικό τομέα της οικονομίας
Θεωρούμε ότι είναι επείγον να υπάρξει μια ριζική αλλαγή στην πολιτική εξουσία στη χώρα, προς μια κατεύθυνση που θα επιδιώκει όχι να μας επιστρέψει στην προ του 2009 κατάσταση  αλλά να θέσει νέες βάσεις, με πάταξη της διαφθοράς, αξιοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη και ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, οικολογικό και βιώσιμο.
Για την επιτυχία αυτού του πολύ μεγάλου στόχου οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν στην κρίσιμη και ιστορικών διαστάσεων πολιτική αναμέτρηση να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι οι δυνάμεις που επιδιώκουν έναν άλλο δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη πρέπει να αθροιστούν για να έχουν ένα επιτυχές πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.
Το προβληματικό εκλογικό σύστημα άλλωστε περιορίζει την έκφραση νέων πολιτικών ρευμάτων και πρέπει να αλλάξει και να γίνει απλή αναλογική.
Γνωρίζουμε τις αντιδράσεις και τα ρίσκα, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι έχουμε μια ευκαιρία για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα δρομολογήσει σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε μια ευκαιρία για την Ελλάδα, για το περιβάλλον, για τη ζωή μας. Δεν πρέπει να την αφήσουμε. Τη χρωστάμε στον τόπο μας, στους εαυτούς μας, στις επόμενες γενιές.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ  - Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!!

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη