Προσφυγή κατά της παραχώρησης του λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ
ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ «ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λαμία, 2/2/2015

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς κατατέθηκε σήμερα από έξι συμπολίτες μας ζητώντας την ακύρωση της υπ αριθμ 19/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας, που αφορά στην παραχώρηση του Λόφου ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ στο 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας.

Όπως τονίζεται στην προσφυγή, «…Η ίδια ακριβώς απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, συγκεκριμένα η υπ’ αριθμ 315/27-6-2005 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων με το ίδιο θέμα, της παραχώρησης δηλαδή του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για χρήση, απορρίφθηκε από την Επιτροπή του Άρθρου 18 με το υπ’ αριθμ 22/05 πρακτικό της 9/11/2005 συνεδρίασης, μετά από προσφυγή επίσης. Συγκεκριμένα η Επιτροπή του Άρθρου 18 στο πρακτικό της αναφέρει: «Η προσβαλλόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κρίνεται μη νόμιμη και πρέπει να ακυρωθεί γιατί οδηγεί σε αποκλειστική χρήση του χώρου από τους προσκόπους αναιρώντας έτσι τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της εν λόγω έκτασης και αντίκειται ως εκ τούτου στους όρους παραχώρησης όπως ακριβώς προβλέπεται από την αρ. 3059/04 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας».

Επισημαίνεται επίσης στην προσφυγή ότι «…Το αλσύλλιο του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ, έκτασης 18,5 στρεμμάτων, είναι ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στον οικιστικό ιστό της πόλης της Λαμίας, η οποία Λαμία έχει ελάχιστους έως καθόλου χώρους δημόσιας αναψυχής και ξεκούρασης των κατοίκων. Επισημαίνουμε ότι το αλσύλλιο είναι ανάμεσα - και γειτνιάζει άμεσα - στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Δημαρχείο Λαμίας, το μεγάλο Σχολικό Συγκρότημα τεσσάρων Λυκείων και Γυμνασίων και το 16ο Δημοτικό Σχολείο. Η οιαδήποτε αλλαγή της χρήσης ακυρώνει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, των νέων, των μοναχικών ατόμων και των ηλικιωμένων, οι οποίοι έχουν ανάγκη ξεκούρασης και αναψυχής στο φυσικό περιβάλλον»

Και εν κατακλείδι διευκρινίζεται ότι «δεν είμαστε αντίθετοι με το να κάνουν χρήση του λόφου οι πρόσκοποι όποτε νομίζουν, όπως και όλοι οι δημότες, χωρίς αυτό να σημαίνει αποκλειστική χρήση με περίφραξη και κλείδωμα»

 
Πληροφορίες:
Στέφανος Σταμέλλος

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη