Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού τίμησε τον Σεβασμιώτατο

Την Αγιοβασιλόπιτα της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Φθιώτιδος, ευλόγησε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, σε μία σεμνή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Λαμίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί απόστρατοι αλλά και εν ενεργεία Αξιωματικοί του Στρατού με τις οικογένειές τους, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Βασίλης Κυριακάκης και κ. Δημήτριος Βέττας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Φρούραρχος Λαμίας Συνταγματάρχης Ηρακλής Ευαγγελίου, ο Διοικητής της 695ΑΒΠ Συνταγματάρχης Γεώργιος Μουρουζίδης, ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγματάρχης Γεώργιος Καρπέτας, ο Διοικητής της Μονάδος Καυσίμων Ραχών της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγός Δημήτριος Λούπος και άλλοι Διοικητές και εκπρόσωποι Στρατιωτικών Μονάδων της Φθιώτιδος.

Στην προσφώνησή του μετά την κοπή της πίτας ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Μπούρας αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την τιμή της παρουσίας τους στην εκδήλωση της Ενώσεως, αναφέρθηκε στην παράδοση της Αγιοβασιλόπιτας και τις άρρηκτες σχέσεις της Εκκλησίας και του Στρατού, τονίζοντας ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τίποτε δεν κάνουν χωρίς την ευλογία του Θεού και την προστασία της Υπερμάχου Στρατηγού. Τέλος εις ένδειξη τιμής και εις ανάμνηση της πρώτης επικοινωνίας της Ενώσεως με τον Σεβασμιώτατο, ο κ. Μπούρας επέδωσε εκ μέρους της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ελλάδος τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο με το έμβλημα της Ενώσεως. 

Στην αντιφώνησή του ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο για την τιμή, η οποία εκφράζει τον σύνδεσμο της αγάπης του Ελληνικού Στρατού με την Εκκλησία. Συνεχάρη επίσης τον κ. Πρόεδρο για την ωραία του ομιλία και δήλωσε την συμπαράστασή του για ό,τι θα πράξουν σε συνεργασία και με τους υπολοίπους φορείς για τον τόπο. Είναι ευκαιρία όλοι μαζί οι υπεύθυνοι της Πολιτείας, του Στρατού και της Εκκλησίας να συνεργασθούν για να ανέβει ψηλά η Φθιώτιδα που έχει πολλά προτερήματα, πολλές δυνατότητες, αλλά της λείπει η συνεννόηση, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.    

Τιμητικά βραβεία επέδωσε η Ένωση Αποστράτων και σε αριστεύσαντες μαθητές – τέκνα αποστράτων αξιωματικών.

Την ωραία εκδήλωση πλαισίωσε με παραδοσιακά κάλαντα και τη συνοδεία οργάνων η χορωδία του 6ου Γυμνασίου Λαμίας, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

imfth.gr







Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη