ΑΝ.ΕΛ.: 25η Μαρτίου 1821, ημερομηνία ορόσημο για την παλιγγενεσία του έθνους μας

Ανεξάρτητοι Έλληνες 

Μ ή ν υ μ α  γ ι α   τ ο ν   ε ο ρ τ α σ μ ό   τ η ς   2 5η ς   Μ α ρ τ ί ο υ   1 8 2 1  

 25η Μαρτίου 1821, ημερομηνία ορόσημο για την παλιγγενεσία του έθνους μας. Μετά από 400 χρόνια τρομοκρατίας και καταπίεσης που σκέπαζε την ζωή των Ελλήνων, ήρθε η ώρα που μια γενιά γενναίων αγωνιστών έκανε πράξη τον μύχιο πόθο της εθνικής αναγέννησης.
 Ένα έθνος το οποίο είχε φωτίσει με το φως του πολιτισμού την οικουμένη δεν ήταν δυνατό να σβήσει. Ούτε να παραμένει υποταγμένο. Ένα θεοσεβούμενο έθνος με την Εκκλησία του να διαφυλάττει τα ανθρωποκεντρικά ιδανικά, την θρησκευτική του κληρονομιά, την περηφάνια, την ελληνορθόδοξη παιδεία και προ πάντων την εθνική συνείδηση όλη αυτή τη σκοτεινή περίοδο, όφειλε να ορθώσει το ανάστημά του. Ενάντια στις μεγάλες δυνάμεις της εποχής ο Ελληνισμός σύσσωμος διεκδίκησε την θέση που του χρωστούσε η Ιστορία. Με την ευλογία της Εκκλησίας, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο αγώνας ξεκίνησε με την ιαχή «Ελευθερία η Θάνατος». 
Ένας Αγώνας αποφασιστικός και επίμονος ο οποίος κόστισε σε ζωές, σε διωγμούς, σε καταστροφές. Παρόλα αυτά δεν λύγισε το φρόνημα των επαναστατημένων Ελλήνων, οι οποίοι κατάφεραν τελικά, σε πείσμα πολλών, να αναγεννήσουν, αυτόν τον περιζήτητο τόπο. Έναν τόπο που πολλοί επιβουλεύονταν, αλλά κανένας δεν υπέταξε, γιατί απλά ο Έλληνας δεν σκύβει το κεφάλι. 194 χρόνια μετά η Ιστορία μας διδάσκει με τα μαθήματα του παρελθόντος. Ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις της σημερινής εποχής ο Ελληνισμός, ξανά, βρίσκεται στην μάχη της αποτίναξης ενός άλλου ζυγού λιγότερου ευδιάκριτου, αλλά ακόμα πιο αδυσώπητου. 
Η προκλητή και στοχευμένη οικονομική κρίση, πλήττει βάναυσα την χώρα, με την απαίτηση τόσο η πατρίδα, όσο και ο λαός της να προσκυνήσουν στα κελεύσαματα των «δανειστών». Για άλλη μια φορά σύσσωμοι, κλήρος και λαός, απαιτείται να ορθώσουμε ανάστημα στους επιβουλάτορες της εθνικής μας κυριαρχίας.
Η επανάσταση του 1821 μας δίδαξε : " Προσκύνα Διάκο τον Πασά, προσκύνα τον Βεζύρη... Όσο είν' ο Διάκος ζωντανός, πασά δεν προσκυνάει.
 " Χρόνια πολλά!

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη