Η συνταγή αναλυτικά:
Υλικά (για 4 άτομα)
-Μισό κιλό ρύζι,
-4 φρέσκιες ντομάτες,
-4 σκελίδες σκόρδου,
-1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο,
-2 κόκκοι μπαχάρια,
-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι,
-Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα βραστήρα νερό να βράσει. Ξεβγάζουμε πολύ καλά το ρύζι μέχρι να γίνει το νερό διάφανο.
Ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και το μισό ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με βραστό νερό κι αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε σε μισή ώρα περίπου – όταν πιει όλο το νερό.
Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τις ντομάτες, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε μία κατσαρόλα και τις 4 σκελίδες σκόρδου (καθαρισμένες). Αφήνουμε να ψηθούν καλά οι σκελίδες χωρίς να μαυρίσουν. Ρίχνουμε τη ντομάτα με προσοχή για να μη μας κάψει. Βάζουμε ένα κουταλάκι αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχάρια κι αφήνουμε να βράσει περίπου για 15΄ και βγάζουμε όταν η σάλτσα «δέσει». Τη δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε με αλάτι και ζάχαρη, εάν το κρίνουμε απαραίτητο.
Το γεύμα μας είναι έτοιμο!
Κατερίνα Π.
http://praktikesidees.gr/v2/mageirikh/ryzi-me-saltsa-skordou-syntagh/