Πάπια γεμιστή, με μήλα και δαμάσκηνα

Κυνήγι
Πάπια γεμιστή, με μήλα και δαμάσκηνα
Υλικά
  • 2 πάπιες,
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 14 δαμάσκηνα χοντροκομμένα
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • το συκώτι απο τις πάπιες ψιλοκομμένο
  • Χυμό 1 πορτοκαλιού
  • ½ φλ. τσ. κονιάκ ή αρμανιάκ
  • 1 φλ. τσ. μαυροδάφνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα δαμάσκηνα να φουσκώσουν μέσα στο κονιάκ, 1-2 ώρες.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε μέσα-έξω τις πάπιες.
  3. Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σιγοψήνουμε τα μήλα με την κανέλα για 5′-6′.
  4. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με 1 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
  5. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τον κιμά και καβουρδίζουμε 3′-4′.
  6. Προσθέτουμε τα συκωτάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συνέχεια.
  7. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα με το κονιάκ και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
  8. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και αφήνουμε να την πιεί.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε καλά.
  10. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  11. Ανάβουμε το φούρνο στους 190°. Γεμίζουμε τις πάπιες και ράβουμε το άνοιγμα.
  12. Τις βάζουμε να ψηθούν σε πυρίμαχο σκεύος (καλύτερα πήλινο), με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και το χυμό του πορτοκαλιού, για 1.30′- 2 ώρες.
  13. Βγάζουμε τις πάπιες και μαζεύουμε τη σάλτσα τους, σε βαθύ σκεύος. Αφαιρούμε όλο το λίπος (αυτό γίνεται ευκολότερα, αν παγώσουμε για λίγο τη σάλτσα).
  14. Δένουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας ζωηρά με 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, από το ψυγείο.

Πηγή: Chefs club

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη