Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας για την απεργία των υγειονομικών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015
 Για την απεργία των υγειονομικών

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒ/ΣΗ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!
ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΧΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!

Η χθεσινή απεργία στις 20 Μάη ήταν μια πρώτη αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στην υγεία ενάντια στους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, αλλά και στην στάση της νέας μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία δεν αμφισβητεί τα βασικά πλαίσια των μνημονιακών προυπολογισμών και επιλογών που επέβαλαν οι Λοβέρδοι, οι Γεωργιάδηδες και οι Βορίδηδες στην υγεία, αλλά και συνολικά στην κοινωνία οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Πέρασαν ήδη 100 μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται κανονικά. Κανένας εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες άθλιες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν καταργήθηκε. Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου συνεχίζεται κανονικά, ακόμα και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

H δημόσια υγεία συνεχίζει να βουλιάζει μέσα στην έλλειψη υλικών, κλινών ΜΕΘ, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που δεν συντηρείται και δεν ανανεώνεται.  Η ανεργία των νέων γιατρών, η τεράστια έλλειψη προσωπικού (που δεν γιατρεύεται με τις 5μηνες συμβάσεις δουλείας και τις επικουρικές θέσεις ομηρίας των νέων υγειονομικών), συνεχίζεται ακόμα πιο έντονη.

Η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να πετσοκόβει τους προϋπολογισμούς για την υγεία, να μπλοκάρει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, και να οδηγεί στην κατάρρευση και στο κλείσιμο νοσοκομεία και πρωτοβάθμια κέντρα υγείας.

Η μόνη επιλογή για τους εργαζόμενους είναι ο δρόμος του αγώνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  καλεί τους εργαζόμενους:

- Να αναπτύξουν άμεσα τους αγώνες τους για να επιβάλλουν αυξήσεις στους μισθούς και κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος που προκάλεσαν τα μνημόνια, πλήρη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο.

Υπεράσπιση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών ενάντια στις νέες ιδιωτικοποιήσεις. Να ανοίξουν τώρα όλα τα νοσοκομεία και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας που έκλεισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να αποσυρθεί ο νόμος για την ΕΣΑΝ και να καταργηθούν τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία στο ΕΣΥ.

- Να πουν όχι στη νέα φορολεηλασία του λαού (με ταυτόχρονη φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών κερδών).

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κατάργηση της ευέλικτης και ελαστικής εργασίας.Προσλήψεις 20000 υγειονομικών στο ΕΣΥ.  Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, των ενοικιαζόμενων, της αμοιβής με μπλοκάκι. Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από το ΕΣΥ. Επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας και του 5ήμερου.

- Άμεσα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση. Αποκατάσταση των απωλειών από το PSI. Καταλογισμός των ποινικών ευθυνών. Μείωση των δυσβάσταχτων εργατικών εισφορών, με αύξηση των εργοδοτικών και κρατικών εισφορών. Να αποδοθούν οι οφειλές του κράτους και της εργοδοσίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση και υγεία.

- Οι άμεσοι αυτοί στόχοι απαιτούν στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του χρέους. ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων,  απαιτούν το να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Σημαίνουν Ρήξη και αποδέσμευση από Eυρωζώνη και ΕΕ. Εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

- Σε αγωνιστικό συναγερμό, απεργιακή κλιμάκωση, κοινή δράση και συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των συνελεύσεων, για να μην περάσει μια νέα επονείδιστη «συμφωνία» με τους τοκογλύφους δανειστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Facebook: ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη