«Η Ευρώπη και η Ελλάδα στο σταυροδρόμι των προκλήσεων»

«Η Ευρώπη και η Ελλάδα στο σταυροδρόμι των προκλήσεων»

Σε μια συγκυρία που τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν σύνθετες πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, τo Ίδρυμα Hanns Seidel, και το Goethe-Institut Athen συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρώπη και η Ελλάδα στο σταυροδρόμι των προκλήσεων»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 17:00, στο αμφιθέατρο του Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, Αθήνα).
Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενισχυθεί η δημόσια συζήτηση για την αντιμετώπιση δύο βασικών ζητημάτων: της αναζήτησης διεξόδων από την κρίση και της σχέσης της ΕΕ με τους πολίτες της.

Η βιώσιμη διαχείριση της κρίσης χρέους, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η οικονομική ενοποίηση, η θεσμική εμβάθυνση της ΕΕ και οι νέες πολιτικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται είναι μόνο μερικές παράμετροι ανάλυσης που θα συζητηθούν στην εκδήλωση.

Στην πρώτη ενότητα παρεμβαίνουν με τοποθετήσεις τους οι:
Markus Ferber, Ευρωβουλευτής, Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας - Αντιπρόεδρος, Ίδρυμα Hanns Seidel
Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής, Νέα Δημοκρατία - πρώην Υπουργός
Αλέξανδρος Κρητικός, Διευθυντής Ερευνών, Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Βερολίνο)
Δρ. Otmar Bernhard, Βουλευτής, Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας - πρώην Υπουργός
Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Μενέλαος Δασκαλάκης, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης θα αναδειχθεί το ζήτημα του ευρωσκεπτικισμού στη σκιά των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων ανά την ΕΕ, αλλά και μιας γενικότερης αναζήτησης για τη σχέση της Ευρώπης με τους πολίτες της.

Θα παρουσιαστούν στοιχεία δημοσκόπησης ως προς την εικόνα και τις προσδοκίες που έχουν οι Έλληνες για την ΕΕ, ενώ θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους:
Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτή, Νέα Δημοκρατία
Δρ. Jens Bastian, Οικονομολόγο - πρώην στέλεχος, Task Force
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Aγγελος Αθανασόπουλος, δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Το Βήμα".

Και στις δυο ενότητες θα υπάρχει χρόνος διαλόγου με το κοινό.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι  Δρ. Matthias Makowski, Γενικός Διευθυντής του Goethe-Institut Athen και των Ινστιτούτων Goethe Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Καθηγήτρια Ursula Mannle, Πρόεδρος του Ιδρύματος Hanns Seidel και η Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη