Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης του Καθηγητή – Σεισμολόγου κ. Βασιλείου Παπαζάχου στην Ομβριακή Δομοκού


Σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της Τ.Κ Ομβριακής, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση βράβευσης του  συντοπίτη μας κ. Βασιλείου Παπαζάχου, διακεκριμένου Καθηγητή – Σεισμολόγου, για την προσφορά του στην επιστήμη και τον άνθρωπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο Ομβριακής και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων υπό την αιγίδα του Δήμου Δομοκού.

Ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, απένειμε στον κ. Παπαζάχο τιμητική πλακέτα επισημαίνοντας πως η βράβευση αυτή αποτελεί το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του έργου του κ. Παπαζάχου και της συνεισφοράς του στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Τιμητική πλακέτα επίσης απένειμε και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ομβριακής εκ μέρους του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Σούλιος Γεώργιος και Παπαζάχος Κωνσταντίνος του Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλημέρης Νικόλαος, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της μείζονος μειοψηφίας κ. Κοντονάσιος Γεώργιος και της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Νιάνιος Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Ξυνιάδος κ. Αχιλλέας Ντελής, η Πρόεδρος του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού κα Ασημίνα Κατσακιώρη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ομβριακής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού καθώς και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η ομιλία του Δημάρχου Δομοκού:
Κύριε Καθηγητά, κ. Παπαζάχο, επίσημοι προσκεκλημένοι, αγαπητοί καθηγητές, παιδαγωγοί, αγαπητά παιδιά, κυρίες και κύριοι.
Σας καλωσορίζω με τη σειρά μου στη σημερινή εκδήλωση, απευθύνοντας ιδιαίτερο χαιρετισμό στο διακεκριμένο και ιδιαίτερα γνωστό σε όλους μας επιστήμονα και ακαδημαϊκό, Ομότιμο  Διδάκτορα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Παπαζάχο Βασίλειο.
Κύριε καθηγητά,
Σας υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό. Τα όσα σημαντικά αναφέρθηκαν από τους προηγούμενους ομιλητές,  μαζί με τα βιογραφικά σας στοιχεία και τη συνολική σας πορεία καταδεικνύουν περίτρανα την υψηλή πνευματική σας προσωπικότητα, το εύρος των γνώσεων, την καλλιέργεια και την πληρότητα ενός επιστήμονα. Δεν έχω πρόθεση να επιχειρήσω  την αποτίμηση της προσφοράς σας, καθώς είναι γνωστή σε όλους εμάς, που έχουμε συνδέσει τα όνομά σας με το σεισμικό δυναμικό της χώρας.
Κρίνω όμως αναγκαίο να επισημάνω τις παραμέτρους εκείνες που ώθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, με ομόφωνη απόφασή του να τιμήσει τον άνθρωπο, που το έργο του ξεπέρασε τα εθνικά μας σύνορα, ενός ανθρώπου που έλκει την καταγωγή του από τον τόπο μας.
Κύριε Καθηγητά,
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δεχτείτε μία μικρή αναφορά εκ μέρους μου στο πρόσωπό σας και να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση και θαυμασμό, για τη συνολική σας προσφορά στην επιστήμη και την κοινωνία αλλά και την παραδειγματική σας ηθική και επιστημονική διαδρομή.
Με αυτές τις σκέψεις και διερμηνεύοντας τα αισθήματα των συμπολιτών μου, αλλά και με εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, παρακαλώ να δεχτείτε αυτή την τιμητική πλακέτα ως ένδειξη της ελάχιστης αναγνώρισης της υψηλής σας προσφοράς στον άνθρωπο, την επιστήμη και  την κοινωνία, αλλά και ως αναγνώριση της συνέπειας, της μεθοδικότητας και της υπευθυνότητας που χαρακτηρίζουν την επαγγελματική σας πορεία.






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη