Το πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα θα αναβιώσει στη Νέα Μαγνησία Λαμίας

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

"Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι."
    Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 παραμονή του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και την Tετάρτη  24 Ιουνίου 2015, ώρα 9.00 μ.μ. θα αναβιώσει στη Νέα Μαγνησία το πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα. Απλά, παραδοσιακά, έτσι όπως το έφεραν, το πραγματοποιούσαν και το χαιρόταν, οι πρόγονοί μας, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες της Νέας Μαγνησίας Λαμίας.
    Την Τρίτη θα ανάψουν και πάλι οι φωτιές «παραμονή τ’ Αϊ Γιαννιού του Ριγανά», στο σταυροδρόμι μπροστά από την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Μαγνησίας και στη συνέχεια θα ρίξουμε τον Κλήδονα.
    Την Τετάρτη  στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ανοίξει ο Κλήδονας. Θα χορέψουν χορευτικά τμήματα της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας και του Πολιτιστικού  Συλλόγου Τιθορέας.     Το συγκρότημα του Δημήτρη Αργυρίου θα μας διασκεδάσει με προσεγμένη μουσική και τραγούδι.
    Ελάτε μικροί και μεγάλοι και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, , τα στιχάκια σας τα αρσίζικα και προσωπικά μικροαντικείμενα «τα ριζικάρια σας» για το κουμνάκι του Kλήδωνα.

                    Με τιμή
                    Τα Δ.Σ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη